banner
Objava: 14.7.2017 11:20
Čitanja: 160
Autor: Administrator
Financiraju heliodrome
Amerikanci s 450.000 dolara financiraju heliodrome za četiri hrvatske bolnice
Amerikanci s 450.000 dolara financiraju heliodrome za četiri hrvatske bolnice
0
0

Vlada Sjedinjenih Američkih Država s 450 tisuća dolara financira gradnju poligona za helikoptersko slijetanje ispred četiri hrvatske bolnice - zagrebačke Nove bolnice KB Dubrava, KBC-a u Osijeku i općih bolnica u Slavonskom Brodu i Karlovcu.

S inicijativom svoje vlade da financijski participira u poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga u Hrvatskoj Veleposlanstvo SAD-a obratilo se resornom Ministarstvu zdravlja prije pola godine. Pomoć u gradnji pratio je zahtjev da realizaciju podupre i Hrvatska sufinanciranjem dijela troška, odnosno da preuzme teret PDV-a, te plati trošak vanjskog nadzora za izgradnju poligona.

Vrijednost hrvatskog sudjelovanja, za koje je na sjednici Vlada dala odobrenje, iznosi jedan milijun kuna. Taj novac, kako je istaknuo ministar zdravstva Milan Kujundžić, već je predviđen na stavkama u ovogodišnjem državnom proračunu. Pri gradnji poligona za prihvat helikoptera, kako je istaknuto, poseban će se naglasak dati osiguranju uvjeta za noćno slijetanje.

Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS