banner
Objava: 15.3.2017 07:43
Čitanja: 954
Autor: Administrator
Loša situacija
BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice
BiH bi uskoro mogla postati jedina zemlja u Europi bez željeznice
0
0

Nedavno smo bili svjedoci medijskoga rata čelnih ljudi Željeznica FBiH u vezi s terminima puštanja u promet suvremenih talgo vlakova koji su na bh. tračnicama trebali biti još 2010. godine. Talgo vlak je, nakon što je u rujnu počeo prometovati u BiH, iskočio iz tračnica blizu kolodvora u Podlugovima, a kako su naveli iz Željeznica FBiH, razlog je stara i dotrajala pruga. Inače, riječ je o modernim talgo vlakovima koji prometuju do 160 kilometara na sat, iako je bh. pruga spremna za brzinu vožnje do 60 kilometara na sat, i koji su plaćeni 140 milijuna KM. Puštanje talgo vlakova u promet, čini se, bilo je samo još jedno u nizu obećanja.

Nebriga i slabo ulaganje

S druge strane, talgo kompoziciju vuče električna lokomotiva, Končareva, što je samo još jedna potvrda da su garniture kupljene bez lokomotiva te da je pokušaj iznajmljivanja garnitura Turskoj bio samo labuđi pjev. piše Večernji list.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS