banner
Objava: 20.4.2017 14:54
Čitanja: 1842
Autor: Administrator
Ekspanzija Binga
Bingo nastavlja ekspanziju na tržištu BiH, preuzeli Victor Retail d.o.o. Sarajevo
Bingo nastavlja ekspanziju na tržištu BiH, preuzeli Victor Retail d.o.o. Sarajevo
0
0

Bingo nastavlja ekspanziju na tržištu BiH. U veljači smo pisali kako Bingo preuzima sarajevski Alta Shopping Center, do službenog preuzimanja je i došlo. U kompaniji Bingo za Akta.ba su potvrdili kako su preuzeli Victor Retail d.o.o. Sarajevo koja vodi Altu.

"Kada se steknu uvjeti počet će raditi i na otvaranju hipermarketa, a sa sad je plan da se uključeimo u rješavanje svih ostalih pitanja zajedno sa kompanijom koja vodi i prati Altu", kazali su iz Binga.

Također, Bingo je dao i nove ugovore zakupcima prostora u Alti, a uvjeti u ugovorima su ostali isti.


Inače, Alta Shopping Centar je otvoren 2010. godine, ali je potom bio u velikim problemima. Objektu je bila isključena i električna energija, a prvobitni vlasnik Tie Sosnowski je nestao iz BiH, a upravljanje je preuzela Hypo, odnosno Addiko banka.

"Alta" je zbog poteškoća koje je imala tadašnja Hypo banka stavljena na prodaju 2015. godine, a trenutno je pod upravljanjem austrijskog fonda "Centrice".

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS