banner
Objava: 20.4.2017 12:04
Čitanja: 1006
Autor: Administrator
Poskupljuje hrana
Cijene hrane rastu, u BiH brašno, mlijeko, ulje... skuplji nego u EU
Cijene hrane rastu, u BiH brašno, mlijeko, ulje... skuplji nego u EU
0
0

Potrošačke cijene u FBiH porasle su za gotovo 2 posto tijekom ožujka, čime je nastavljen trend rasta cijena iz prethodnog mjeseca. To upućuje na trend poskupljenja koji bi se u ovoj godini mogao nastaviti, a što bi moglo prouzročiti mnoge probleme stanovnicima BiH.

Stalni rast i razlike

“Mi se s metodologijom kojom se dobivaju statistički podaci ne slažemo jer stalno imamo manju gramažu, a puno veće cijene. Ako je po statistikama povećanje cijena samo 2%, zašto nam je onda potrošačka košarica svaki mjesec puno skuplja i vrlo brzo će doći do iznosa od 2000 KM. Ono što mi kao potrošači definitivno osjetimo je to da ćemo iste artikle platiti skuplje nego prije 10, 15 ili mjesec dana”, kazala je za Večernjak Murisa Marić iz Udruge potrošača “Don” Prijedor. Prema njezinim riječima, najveći broj građana prima minimalne plaće koje iznose oko 400 KM i mnogo su niže od prosječnog iznosa kojim političari barataju. Građani definitivno preživljavaju s nekih 400 do 500 KM, od čega najmanje 200 KM daju za režijske troškove, komunalije, vodu, struju, a da ne govorimo o tome ako je netko još i podstanar, ima djecu školske dobi. “Od plaće je definitivno teško živjeti, a kod nas se priča o poskupljenju od nekih 2%. Sama ta najava da će gorivo poskupjeti doprinijet će drastičnom povećanju cijena ostalih proizvoda koje su ionako već previsoke za naša primanja”, ističe Marić, piše Večernji list.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS