banner
Objava: 15.3.2017 10:04
Čitanja: 304
Autor: Administrator
Sastanak u Zagrebu
Dramatičan sastanak u Zagrebu: Kakva je sudbina Agrokora
Dramatičan sastanak u Zagrebu: Kakva je sudbina Agrokora
0
0

Hrvatska Vlada pomno prati situaciju u prehrambenom koncernu Agrokor, zbog njegove važnosti za hrvatsku ekonomiju, rečeno je u Zagrebu nakon što su hrvatski mediji izvijestili o "misterioznom dramatičnom sastanku" državnog vrha s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem.

"Svjesni smo pogoršanja kreditne sposobnosti Agrokora i u više navrata smo istaknuli odgovornost vlasnika i uprave za cjelokupno poslovanje tvrtke. U tom kontekstu je došlo do sastanka predstavnika Vlade, Sabora i Agrokora", naveli su iz Vlade u priopćenju, izvještava Indikator.ba.

Dodali su da su vladajuća stranka HDZ i većina prepoznali važnost Agrokora za hrvatsku ekonomiju, njegove brojne dobavljače, partnere i zaposlenike.
"Obaviješteni smo da se tvrtka trudi i poduzima različite modele za stabilizaciju svog poslovanja. Mi želimo biti uspješni u tome, a situaciju ćemo i dalje pomno pratiti", zaključili su.

Hrvatska redakcija regionalne TV N1 je prije Vladinog saopćenja izvijestila da je u Banskom dvoru noću u nedjelju, 5. marta bio "tajni sastanak" premijera Andreja Plenkovića, ministra finansija i privrede Zdravka Marića i Martine Dalić i predsjednika Sabora Bože Petrova s Todorićem i Agrokorovim finansijskim direktorom Ivanom Crnjcem.
Sastanak je održan nakon dramatičnih konsultacija u vrhu HDZ-a, na kojima je zaključeno da država ne može javnim novcem spašavati Agrokor, kao i to da se Ivica Todorić mora povući sa čela Grupe, jer "stvari cure van kontrole", izvijestio je N1.
Naglasili su da koncernu prijeti kolaps zbog pretjeranog zaduživanja i odluke povjerilaca da Agrokor plati svoje obaveze. Agrokorove obaveze prema dobavljačima 30. septembra prošle godine iznosile su 2,18 milijardi eura.

Kako su dodali, hrvatska Vlada je svjesna da o preuzimanju Agrokora može odlučiti Rusija, koja je vlasnik najvećeg povjerioca hrvatskog društva - Sberbanke. Ističu da je neimenovana američka konsultantska tvrtka počela istraživati poslovanje Agrokora da bi preuzala kontrolu nad tvrtkom.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS