banner
Objava: 6.1.2017 17:24
Čitanja: 3508
Autor: Administrator
Nove linije
Germanwings i Wizz Air stižu i u Mostar?
Germanwings i Wizz Air stižu i u Mostar?
0
0

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić nije zadovoljan poslovanjem u prošloj godini, smatrajući da se u 2016. "moglo i trebalo znatno više". Nova godina donosi, kaže, nove i veće izazove, uz vjeru i nadu da će ipak biti uspješnija i bolja od prethodne.

Predstavnici Zračne luke uskoro će za isti stol s predstavnicima prestižnih Germanwingsa i Wizz Aira, a sporazumi o poslovanju spomenutim kompanijama značajno bi, tvrdi Raspudić, olakšali poslovanje mostarskog aerodroma u budućem razdoblju.

"Bez niskotarifne kompanije teško možemo opstati, okruženi nizom kvalitetnih luka. Uvijek ima zanimanja i upita i na dispoziciji smo svakomu. Osobno bih volio kada bismo Germanwingsom pokrili tržište Njemačke, a Wizz Airom Skandinaviju. Nedavno smo radili studiju koja bi nam trebala ponuditi odgovor u kojem dijelu Njemačke danas živi najviše ljudi koji dolaze iz Hercegovine i dijela Hrvatske", rekao je za sarajevsko Oslobođenje, pozdravljajući odluku Vlade HNŽ-a da se za poslovanje Zračne luke izdvoji oko 300 tisuća KM iz županijskog proračuna.

Zračna luka u Mostaru trenutno nudi putovanja u Rim, Bar i Napulj. U tijeku su i pregovori za linije ka Anconi, Milanu i Bejrutu. U prošloj godini vratio se i dio turista iz Republike Irske, dok su uvijek zanimljive i isplative destinacije Beč i Istanbul.

U 2016. mostarska Zračna luka dobila je sredstva za modernizaciju dijela terminalne zgrade, uz kupovinu vozila za prihvat osoba s invaliditetom te ambulantna i protupožarna kola, stoje, prema međunarodnim propisima, neophodno imati. Vlada Federacije BiH osigurala je 1,57 milijuna KM, a sredstva su osigurana i putem IPA fondova.

"U budućnosti invalidi i teško pokretljive osobe neće nailaziti na probleme s kojima su se dosad suočavali u našem prostoru. Donedavno smo imali uski prolaz za putnike, a danas značajan prostor i s te strane smo zadovoljni", dodao je Raspudić.

U prošloj godini kroz aerodrom u Mostaru proputovalo je ukupno 160 tisuća putnika. Vjeruje se da su padu broja doprinijeli susjedni aerodromi u Splitu i Dubrovniku, prenosi Akta.ba

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS