Objava: 6.1.2017 15:49
Čitanja: 4499
Autor: Administrator
Problemi
Građani BiH od 21. ožujka neće moći izvaditi putne isprave BiH
Građani BiH od 21. ožujka neće moći izvaditi putne isprave BiH
0
0

Građani BiH od 21. ožujka neće moći izvaditi putne isprave i to zbog nedostatka knjižica. Vlasti će pokušati iznaći najbolje rješenje s obzirom na to da je riječ o problemu od općeg interesa, potvrdili su iz Agencije za identifikacijske dokumente (IDDEEA).

Postojeći Okvirni sporazum o nabavci putnih isprava kao jedan od uvjeta ima rok do 21. ožujka 2017. godine, a do navedenog roka nije moguće provesti tenderski postupak.

Na pronalaženju rješenja koje bi značilo izlaz iz ove situacije zajednički rade IDDEEA, Ministarstvo civilnih poslova i Vijeće ministara BiH.

Podsjetimo, IDDEEA je 8. studenog prošle godine morala poništiti i drugi tender jer je Ured za razmatranje žalbi prihvatio žalbu na tendersku dokumentaciju francuske tvrtke Gemalto.

Trenutačno se radi na raspisivanju trećeg tendera koji nije moguće provesti do 21. ožujka 2016. godine jer se sva dokumentacija mora prilagoditi odluci Ureda za razmatranje žalbi što podrazumijeva i izmjenu Pravilnika o izgledu i sadržaju putnih isprava, a sve s ciljem povećanja transparentnosti prilikom odabira izvođača.

Ovaj bi Pravilnik trebalo u narednih 10 do 15 dana izmijeniti Ministarstvo civilnih poslova BiH. Međutim, problem nastaje zbog činjenice da čak i ako bi danas bio raspisan novi tender, tvrtka koja bi dobila posao ne bi počela isporučivati nove knjižice prije rujna 2017. godine.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS