banner
Objava: 11.7.2017 12:30
Čitanja: 1373
Autor: Administrator
Česte pogreške
HAK upozorava na 7 čestih pogrešaka vozača u ljetnim danima
HAK upozorava na 7 čestih pogrešaka vozača u ljetnim danima
0
0

Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu, samo su neki od njih.

Kako bi vam pomogli i olakšali ljetnu vožnju, HAK-ovi stručnjaci izdvojili su najčešće greške koje čine vozači tijekom ljeta.

Ulijevanje pogrešnog goriva u vozilo.

Vožnja na rezervi može biti problem zbog čeka se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tijekom ljetnih mjeseci zna dogoditi da putno računalo pogrešno izračunava preostalu količinu goriva u vozilu.

Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu.

Pregrijavanje kvačila u dugim kolonama na uzbrdici, kočenje kvačilom umjesto parkirnom ili nožnom kočnicom, vuča priključnog vozila ili auto-prikolice može potpuno uništiti kvačilo.

Zna se dogoditi da vozač ne zna koju asistenciju ima, niti njezin broj telefona pa često pomoć na cesti traže na broju 112 umjesto na broju 1987.

Loša priprema priključnog vozila koje često bude pretovareno, za starim, lošim gumama koje lako pucaju. Česti su problemi s osovinama ili ležajevima prikolica koje se neredovito servisiraju.

Korištenje klima uređaja u našim vozilima tokom ljetnih dana neizbježna je stavka, ali se preporučuje umjereno korištenje zbog preopterećenja i kvarova na alternatoru zbog neprestanog rada ventilatora.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS