banner
Objava: 12.7.2017 11:11
Čitanja: 1418
Autor: Administrator
Status grada
Hercegovina bi mogla dobiti još jedan grad
Hercegovina bi mogla dobiti još jedan grad
0
1

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški usvojena je Odluka o pokretanju postupka za proglašenje općine gradom.

Kako je istaknuto na sjednici, ovo je prvi korak prema dobivanju statusa grada, a vijećnici smatraju kako ''Ljubuški već predstavlja gradsku cjelinu sa šest trgova, dva parka te više od 70 ulica unutar urbane jezgre grada''.

Smatraju da upravo zato Odluka o pokretanju postupka proglašenja Općine Ljubuški gradom zadovoljava pravne kriterije.

''Bogata povijest Ljubuškog opravdava dobivanje statusa grada. 120 arheoloških nalazišta svjedoče o razvijenom životu na prostoru Ljubuškog od neolitika do kasnog srednjeg vijeka. Utemeljitelj Hercegovine herceg Stjepan Kosača odabrao je upravo Ljubuški za sjedište regije. Osim toga u Ljubuškom na Humcu se nalazi i najstariji muzej u BiH'', stoji u pojašnjenju.

Ako se odluka usvoji u parlamentarnoj proceduri, do kraja godine očekuje se da bi Ljubuški dobio status grada.

Podsjetimo, Vlada Federacije BIH usvojila je u travnju Odluku kojom Čapljina dobiva status grada, dok je Široki Brijeg taj status stekao prije tri godine.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 12.07.2017 12:45
Pa nešto ono izvješće o broju zaposlenih od neki dan ne ide baš u prilog.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS