banner
Objava: 15.4.2017 11:30
Čitanja: 192
Autor: Administrator
Gužve na granici
I danas gužve na ulazu u Hrvatsku, na Bregani se čeka oko sat vremena
I danas gužve na ulazu u Hrvatsku, na Bregani se čeka oko sat vremena
0
0

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego predhodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima predhodnih dana.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana.

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u dijelu Slavonije, Like, Gorskog kotara, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju danas, 15. travnja od 15 do 23 sata, a na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS