banner
Objava: 20.3.2017 14:26
Čitanja: 847
Autor: Administrator
Žele dionice
Kompanija iz Dubaija želi stopostotno vlasništvo nad Hepokom
Kompanija iz Dubaija želi stopostotno vlasništvo nad Hepokom
0
1

Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo, podružnica investicijske kompanije iz Dubaija u BiH, koja je u kolovozu prošle godine preuzela većinski udjel (95 posto) u mostarskom Hepoku sada želi preuzimanjem dionica od manjinskih dioničara preuzeti stopostono vlasništvo u ovoj kompaniji.

Prije nekoliko dana ponuđač je podnio zahtjev Registru vrijednosnih papira Federacije BiH za provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara, piše Akta.ba.

Naknada u postupku prijenosa dionica manjinskih dioničara po jednoj dionici iznosi 2,60 KM. Zainteresirani manjinski dioničari HEPOK-a mogu dostaviti potrebne podatke Registru vrijednosnih papira.

Podsjetimo, Zeraa Agriculture Investment sada posjeduje 2.273.739 dionica što čini 95,5866 % dionica emitenta. Osnovni kapital Društva čini 2.378.721 običnih dionica, nominalne vrijednosti 10,80 KM.

Manjinski dioničari HEPOK-a mogu dostaviti potrebne podatke Registru vrijednosnih papira.

Podsjetimo, prodaja većinskog udjela (95 posto ) u Hepoku urađena je preko Sarajevske burze, a dosadašnji većinski vlasnici, kompanije Amko Komerc Sarajevo te Vino Župa iz Srbije prodali su prošle godine svoje udjele od 69,2 posto odnosno 25,5 posto kapitala u ovom hercegovačkom kombinatu.

Kompanija Zeraa Agriculture Investment osim Hepoka prošle godine je kupila i tvornicu za preradu voća "Bosnaplod" u Brčkom koju je platitla šest milijuna maraka.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 21.03.2017 10:42
nisu maniti ovi arapi ni izbliza kako mi o njima mislimo. Znaju oni kad kupe hepok da će dobiti stotine i stotine duluma prvoklasne zemlje južno od Mostara a tad su sve opcije otvorene.Mogu pravit stambena naselja za desetine tisuća Arapa po Hercegovini. Ko to ne vidi taj je ili lud ili je njihov poltron koji ih dovodi u Hercegovinu.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS