Objava: 19.4.2017 13:40
Čitanja: 829
Autor: Administrator
Marketing
Kupujmo domaće: Predstavljena 'BH. korpa'
Kupujmo domaće: Predstavljena 'BH. korpa'
0
0

Danas je u prisustvu kupaca, dobavljača i novinara u super marketu Hoše komerc u Hadžićima predstavljena “BH. korpa”, kao dodatan doprinos koji lanac marketa Hoše komerc na ovaj način pruža kampanji "Kupujmo domaće".

Prvih 5 domaćih brandova koji sudjeluju u Hoše “BH. korpi” su Violeta ubrusi, Swity sok, Merka kava, Ovako hrenovka i Meggle jogurt. Ukrasni mušepci na tradicionalnoj bosanskoj kući poslužili su kao motiv za dizajn “BH. korpe”, koja se od danas nalazi u svim marketima Hoše komerc.

“Iznenađeni smo velikim interesom domaćih dobavljača za BH. korpu, ali mi sve ovo i radimo zbog njih. Svih 5 proizvoda koji se nalaze u BH. korpi bit će idućih 15 dana na akciji. Nakon ovih, na red će doći drugih 5 proizvoda, itd., tako da ćemo svakih pola mjeseca mijenjati sadržaj BH. korpe, koja se od danas nalazi u svih naših 9 marketa u Sarajevu. S obzirom na interes i odaziv dobaljača na samom startu, uvjereni smo da će BH. korpa kao projekat još dugo trajati, te da će postati tradicija”, izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc.

Hoše komerc je podržao svaku zajedničku kampanju “Kupujmo domaće” koja je organizirana do sada.

"Ovaj put idemo korak dalje, i pokrećemo vlastitu kampanju “BH. korpa” kao naš dodatni izraz podrške domaćim brandovima. “BH. korpa” će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju, svim domaćim brandovima, koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc. Dakle, spremni smo investirati u dodatni prostor, zanimljiv i simboličan dizajn BH. korpe, komunikaciju i oglašvanje kako bi još više izašli u susret domaćim proizvođačima", istaknula je Frlj.

Hoše komerc trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. Hoše komerc Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

"U protekloj 2016. godini uspješno smo poslovali zajedno sa našim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovirati domaću privredu", istaknuli su iz Hoše komerca.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS