banner
Objava: 15.3.2017 11:03
Čitanja: 3324
Autor: Administrator
Zakazao sustav
Na GP Crveni Grm kod Ljubuškog prešao granicu sa snajperom i drogom, uhićen u RH
Na GP Crveni Grm kod Ljubuškog prešao granicu sa snajperom i drogom, uhićen u RH
0
0

Trebinjac Miloš Budinčić uspio je s oružjem i drogom prijeći u Hrvatsku, iako se nalazi na 'Watch listi'. Iz Granične policije kažu da se radi o tehničkoj grešci.

Crvena lampica se upalila, ali bilo je kasno. Miloš Budinčić već je prešao granični prijelaz Crveni Grm kod Ljubuškog i ušao na teritorij Hrvatske, piše žurnal.info

U svom automobilu imao je najmanje jedan snajper i određenu količinu droge, zbog čega ga je tijekom noći uhitila hrvatska policija.

''Granična policija BiH na vrijeme je obaviještena da će osoba sa takozvane 'watch liste' u ponedjeljak popodne, vozeći oružje i drogu, pokušati prijeći na teritorij Hrvatske. Međutim, ništa nisu poduzeli'', tvrdi izvor Žurnala iz sigurnosnih službi BiH.

U pitanju je bio Miloš Budinčić, do tada poznat policiji po različitim kriminalnim djelima, rođen u Trebinju, koji je oružje trebao prebaciti na teritoriju EU.

On je u ponedjeljak popodne došao na GP Crveni Grm, gdje ga je kontrolirao granični policajac Ivica Jurković.

Iako je Budinčić bio na watch listi, zbog koje je morao proći dodatne provjere, službenik Jurković ga je pustio da nesmetano pređe na teritoriju Hrvatske, piše Žurnal.

Tek nakon njegovog prelaska, upalila se crvena lampica u sustavu, istaknuo je sugovornik.

Stoga su bh. sigurnosne službe o svemu obavijestile hrvatsku policiju koja je tijekom protekle noći presrela i uhitila Budinčića, kod njega je pronašla oružje sa snajperom i zasad nepoznatu količinu droge.

Istovremeno, Granična policija BiH pokrenula je internu istragu protiv Jurkovića.

''Naš službenik nije do kraja završio provjeru spomenute osobe, koju je pustio preko granice, a nakon što se on udaljio, u sustavu je upaljena crvena lampica. Službenik je zbog svega saslušan i postupak je u toku'', priopćeno je za Žurnal iz Granične policije BiH.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS