Objava: 14.3.2017 20:13
Čitanja: 1414
Autor: Administrator
Detalji sa sastanka
Nakon medijskih nagađanja: Pravilnik o Eko testu je zakonit?
Nakon medijskih nagađanja: Pravilnik o Eko testu je zakonit?
0
1

U prostorijama Ministarstva prometa i komunikacija BiH održan je sastanak između ministra Ismira Juska i federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića. Tema sastanka prvenstveno je bila Pravilnik o Eko testu koji je u siječnju 2017.godine propisao ministar Denis Lasić.

Nakon detaljnog razmatranja situacije opovrgnute su medijske špekulacije da se Pravilnik nije mogao donijeti na razini Federacije Bosne i Hercegovine, ali je i uočena neusklađenost zakonskih odredbi. Nedvojbeno je da postoji zakonska odredba koja dozvoljava federalnom ministru prometa i komunikacija za donošenje ovog pravilnika.

S obzirom da je Vlada Federacije BiH dva puta usvojila informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i dala neupitnu potporu smanjenju onečišćenje zraka i kontroli emisije ispusnih plinova, te je u skladu sa tim i u skladu sa članom 74. Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija izradilo pripadajući pravilnik.

Mnistar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko i njegovi suradnici su se složili s neupitnošću uvođenja rješenja pomenutih problema, ali se i osvrnuo na Zakon o osnovama sigurnosti u prometu koji se jednim dijelom preklapa s Zakonom o cestovnom prijevozu Federacije BiH.

Na kraju sastanka donesen je zaključak da se formira radna grupa koja će napraviti usuglašen tekst pravilnika. Pokušat će se pronaći adekvatno riješenje ne samo za ovo pitanje, već i za sva ostala pitanja gdje je moguće da dođe do eventualne neusklađenosti državnih i entitetskih propisa, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 15.03.2017 13:57
lako se oni dogovore kad je njima u džep nema onda ko je srbin ,hrvat,musliman
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS