banner
Objava: 18.4.2017 14:22
Čitanja: 853
Autor: Administrator
Turistički kompleks
Nastavljeni radovi na luksuznom kompleksu Biser Rostova
Nastavljeni radovi na luksuznom kompleksu Biser Rostova
0
0

Projekt gradnje “Bisera Rostova”, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji finansiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen, izvještava Avaz.

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje. Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar.

“Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sistemu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju” - rekao je Šahman.
Dodao je da su arapski investitori bili ogorčeni.

“Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokratijom” - kaže Šahman.
Izmjene projekta
Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene.
“Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova” - rekao je Šahman.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS