banner
Objava: 18.3.2017 13:38
Čitanja: 1059
Autor: Administrator
Trikovima protiv stresa
Nekoliko trikova kako instant smanjiti stres i anksioznost
Nekoliko trikova kako instant smanjiti stres i anksioznost
0
0

Danas brojni ljudi osjećaju posljedice stresa i anksioznosti u određenim sferama života, bez obzira je li riječ o poslovnom zadatku, vjenčanju, preseljenju u novi dom ili nekom drugom važnom životnom eventu. No, kako biste se riješili tog osjećaja i zaustavili mogućnost da vas prati kroz cijeli dan, potrebno je malo vježbe i aktivnosti koje se uspješno bore sa ovim osjećajima.

Prihvatite i kontrolirajte svoje misli
Stres i anksioznost mogu svakodnevne stvari učiniti drugačijima.
Stres čini stvari koje trebate napraviti preteškim zalogajom za vas, govori vam da ništa neće stići učiniti, dok će anksioznost dodatno pogoršati situaciju osjećajem da svi gledaju u vas, ali i zabrinuti vas da ste ostavili vrata otvorena ili štednjak upaljen. Ovakva briga oko budućnosti, koja nije zasnovana na jakim temeljima vam nije potrebna. Kad osjetite da se približavate ovakvom stanju, radije nakratko ostavite sve što radite i otiđite šetati. Nakon toga, svoj zadatak razložite na par koraka i bacite se na posao.

10 minuta pozitivne šetnje
Svaki dan, deset minuta ostavite samo za pozitivne misli i pozitivno razmišljanje. Nemojte reći ništa negativno. Razmišljajte o onim malim stvarima na koje ste ponosni iz dana u dan i koje vas vesele. Nakon nekog vremena, vidjet ćete kako se mijenja vaš pogled na svijet.

Povežite određene riječi sa osjećajem sreće
Zamislite stvar koju vam uvijek mami osmijeh na lice? Jeste? Opišite ju u tri riječi.
Jeste? Svaki put kad se osjećate umorno ili pod stresom, sjetite se tih riječi i razmišljate o njima.

Odvojite 5 minuta za brigu
Svoje negativne misli i brige zapišite na papir.
Papir zatim ostavite na stol i vratite se svojoj svakodnevnici. Kasnije se ponovno vratite do liste. Sada dodajte par perspektiva stvarima koje vas brinu. Razmislite koja opcija je najbolja za vas i kako najlakše možete riješiti problem.

Pričajte o stvarima koje vas muče
S kolegama, bračnim partnerima, prijateljima.
Razgovor će vam pomoći da se umirite i vratite vjeru u sebe i samopouzdanje.

Opustite svoje mišiće
Duboko udahnite i krenite s vježbama za rastezanje i relaksaciju.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS