banner
Objava: 16.4.2017 09:02
Čitanja: 1296
Autor: Administrator
Eknomsko povezivanje
Nova inicijativa Njemačke za ekonomsko povezivanje s BiH
Nova inicijativa Njemačke za ekonomsko povezivanje s BiH
0
0

Dva povezana događaja održat će se u Njemačkoj sredinom svibnja s ciljem unaprjeđenja ekonomske suradnje Bosne i Hercegovine s ovom zemljom.

Na inicijativu njemačkog Ministarstva privrede i energetike 1. svibnja održat će se inicijalni sastanak zajedničke operativne grupe "Task Force", koja će raditi na otklanjanju barijera radi unaprjeđenja ekonomskih odnosa BiH i SR Njemačke, a u poslovnoj zgradi Deutsche Bank narednog dana u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH/Ambasade BiH u Berlinu, održat će se Poslovni forum „Novi načini suradnje“.

Kada je riječ o inicijativi "Task Force" radnu grupu koja će raditi na otklanjanju barijera činit će predstavnici institucija nadležnih ministarstava, komora i udruženja poslodavaca iz dviju država. Bh. kompanije će moći Vanjskotrgovinskoj komori dostaviti u pisanoj formi svoje prijedloge za rješenje određenih prepreka s kojima se susreću u poslovanju s Njemačkom.

Na Poslovnom forumu „Novi načini suradnje“ u obliku panel diskusija predstavit će se jedan broj privrednih sektora Bosne i Hercegovine koje su obje strane prepoznale kao perspektivne, i to: metalni sektor (s fokusom na dobavljače za industriju motornih vozila); drvni sektor (s fokusom na dobavljače namještaja i druge proizvođače višeg stupnja prerade); ICT sektor i poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Sudionici panel diskusija će se fokusirati na najvažnije problematike navedenih sektora, inicirajući diskusiju prisutnih s ciljem iznošenja rješenja, ideja i sugestija za poboljšanje odnosa poslovnih zajednica dviju država u ovim oblastima.

Na Forumu nisu predviđeni b2b sastanci između individualnih kompanija u klasičnoj formi, ali će za vrijeme pauze biti omogućen networking prisutnih predstavnika privrede i institucija.

Odlazak predstavnika bh. kompanija na ove događaje organizira Vanjskotrgovinska komora BiH.

Njemačka je najveći vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine. U prošloj godini BiH je u ovu zemlju izvezla roba u vrijednosti 1,48 milijardi KM, a uvezla u vrijednosti 1,98 milijardi KM.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS