banner
Objava: 19.3.2017 11:50
Čitanja: 354
Autor: Administrator
Koje su im namjere?
Oglasili se iz Sberbanke i otkrili što namjeravaju s Agrokorom
Oglasili se iz Sberbanke i otkrili što namjeravaju s Agrokorom
0
0

Predstavnici Sberbanke prvi put su se javno oglasili o svojim planovima s Agrokorom. Kažu kako će poštovati strukturu zadanu zakonom kako bi zadovoljili glavne vjerovnike.

Sberbank i drugi glavni vjerovnici hrvatskog koncerna Agrokora naći će se kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tijela Agrokora, izjavio je za agenciju Bloomberg Maksim Poletajev, prvi zamjenik direktora Sberbanka, prenosi Express.hr.

Vjerovnici traže kontrolu nad tekućim poslovanjem te žele mogućnost "brzinskog reagiranja na promjene". Poletaev kaže kako će poštovati strukturu zadanu zakonom kako bi zadovoljili glavne vjerovnike, a dioničari potvrđuju kako su spremni razgovarati o opcijama.

"Mi ne želimo preuzeti tvrtku i ne razmišljamo o toj opciji", kažu iz Sberbanka.

Oni, kao i drugi vjerovnici, pripremaju tromjesečni plan likvidnosti koji bi trebao biti odobren do utorka. Poletaev je rekao kako još ne mogu procijeniti koliko je dodatnog financiranja potrebno, no vjeruju kako se iznos može znatno smanjiti nakon razgovora s glavnim dobavljačima. Unajmili su stručnjake jer žele razumjeti zašto se tvrtka sa stabilnim poslovanjem suočila s krizom likvidnosti, a nakon što se ta glavna kriza riješi, Sberbanka će razmišljati o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokora.

"Vjerojatno će imati smisla da prodamo neke dijelove tvrtke koji nisu bitni za temeljno poslovanje, kao i da potražimo investitore s ogromnim iskustvom u toj industriji", rekao je Poletaev.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS