banner
Objava: 18.4.2017 19:10
Čitanja: 632
Autor: Administrator
Još jedan sajam
Otvoren GRAPOS-EXPO: Gračanica idućih pet dana centar poduzetništva
Otvoren GRAPOS-EXPO: Gračanica idućih pet dana centar poduzetništva
0
0

Više od 300 izlagača iz države i svijeta sudjeluje na osmom Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta ''GRAPOS-EXPO’’ koji je danas svečano otvoren u Gračanici i trajat će narednih pet dana.

Nedžad Nuhanović, direktor sajma istaknuo je da će sa ovogodišnjeg sajma odaslati snažnu poruku da perspetktiva i razvoj jedne zemlje i regiona ponajviše zavisi od stabilnosti privrednog razvoja.

"Ovogodišnji Grapos - Expo će potaknuti brojne investitore i izlagače koji imaju poslovne ideje da ulažu ne samo u ovaj kraj, već i cijelo privredno bh. okruženje", kazao je Nuhanović. Dodao je da sajmu prisustvuje više od 300 kompanija iz BiH, Hrvatske, Italije i Njemačke iz drvnog, metalnog, poljoprivrednog, građevinskog sektora, te sektora turizma, starih zanata i obrta i uslužnih djelatnosti.

"Ovaj podatak govori da se sajam ozbiljno približava vodećim sajmovima u ovom dijelu Europe", istaknuo je direktor sajma.

Koliko je sajam značajan za jednu od najrazvijenijih općina u BIH na otvaranju sajma govorio je načelnik Gračanice Nusret Helić.

"Gračanica će narednih dana biti centar poduzetništva i biznisa u našoj zemlji i domaćin mnogim privrednicima i delegacijama. Pokazat ćemo da sintagma Gračanica - grad biznisa i poduzetništva nije bez pokrića", kazao je načelnik, dodajući da iz godine u godinu bilježe bolje rezultate u organizaciji sajma i da će i ove godine opravdati očekivanja.

Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona, kazao je da sajam za ovaj kanton predstavlja praznik koji je uz poduzetništvo zaštitni znak Gračanice.

Inače, prvog dana sajma planirana je panel diskusija ''Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP'' i radionica ''Zašto postati poduzetnik'' u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u sklopa sajma će, u saradnji s Općinom i BOMS EXPO Gračanica organizirati niz aktivnosti čiji je cilj povezivanje privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera te unaprjeđenje dijaloga i razmjena iskustava kao i promicanje poduzetničkog duha.

Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS