banner
Objava: 20.3.2017 15:16
Čitanja: 367
Autor: Administrator
Financijske konstrukcije
Povećanje trošarina na gorivo nije dostatno za izgradnju cijelog Koridora Vc
Povećanje trošarina na gorivo nije dostatno za izgradnju cijelog Koridora Vc
0
1

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, tajnik Vlade Edita Kalajdžić i savjetnik premijera Gordan Čahtarević posjetili su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija u Mostaru.

Federalni ministar Denis Lasić upoznao ih je s aktivnostima brojnih resora unutar ovog ministarstva, s posebnim naglaskom na cestovnu i željezničku infrastrukturu.

Premijer i ministar su razmotrili potencijalne načine financiranja neizgrađenih dionica na Koridoru Vc, te zajednički izradili prijedlog mogućeg rješenja. Spomenuti prijedlog bi vodio do zatvaranja financijske konstrukcije za sve neizgrađene dionice Koridora.

Dosadašnja praksa financiranja je bila putem klasičnih kreditnih zaduženja kod međunarodnih financijskih institucija EIB, EBRD, Svjetska Banka i OPEC fondovi. Razmotrene su i druge mogućnosti financiranja kao što su koncesije, javno privatno partnerstvo i financiranje putem EXIM banaka.

Budući da povećanje trošarina na gorivo nije dostatno za izgradnju cijelog Koridora Vc. Kada je riječ o brzim cestama prioritet je što skoriji početak izgradnji brze ceste Lašva –Travnik, pogotovo dionice Lašva-Nević Polje, te iznalazak rješenja za financiranje brze ceste Žepče-Tuzla, priopćeno je.

Premijer i Ministar su iskazali zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u željeznicama, te s provođenjem reformske agende. Premijer Novalić se zahvalio Ministru na suradnji i stabiliziranju situacije u željezničkom sektoru.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 21.03.2017 07:46
Hvala ministru Lasiću na povećanju trošarine na gorivo. Vjerovatno će i autoput i željeznicu dovesti i u Zapadnu Hercegovinu. Ovo je harač a ne trošarina.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS