banner
Objava: 18.4.2017 09:36
Čitanja: 333
Autor: Administrator
Lobiranja
Preustroj Federacije i na američkim stolovima
Preustroj Federacije i na američkim stolovima
0
1

Američki Hrvati lobiraju za izmjene Izbornoga zakona i preustroj FBiH, objavio je Večernji list navodeći kako se čelnik Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) Steve Rukavina sa suradnicima susreo s nekolicinom dužnosnika State Departmenta.

Zatražio je njihovu potporu stabiliziranju odnosa u Bosni i Hercegovini i iznio prijedloge za izmjene Izbornog zakona koji bi rezultirali jednakopravnosti bosanskohercegovačkih Hrvata za koje je istaknuo da su u BiH diskriminirani.

Uputio je i pismo nekolicini sudionika u kojemu je naveo primjere nejednakopravnosti Hrvata te kršenja Daytonskog i Washingtonskog mirovnog sporazuma te je pozvao na izmjene Izbornog zakona BiH kao prvog koraka u zaustavljanju krize.

Večernjak navodi da je iznio i prijedlog s kojim se, kako kaže, slaže značajan dio stranih diplomata koji se bave pitanjima jugoistoka Europe i Europskog parlamenta, a tiče se upravo reorganiziranja Federacije BiH s unaprijeđenim procesom refederalizacije.

''Riječ je zapravo o prijedlozima koje su ranije iznijeli hrvatski predstavnici u BiH u kojima se u prvi plan stavlja federalistički pristup kojim bi se riješilo problemi trenutačne nejednakosti, prije svega, Izbornog zakona, a što se onda odražava i na nefunkcioniranje institucija te zadržavanja skupoga statusa quo'', šiše Večernjak te dodaje kak je pri tome Rukavina istaknuo kako je svima već sada jasno da BiH nema budućnosti u Europskoj uniji i NATO-u u stanju sadašnjih političkih nestabilnosti koje se stalno generiraju u Federaciji BiH, dok pak, kako tvrdi, u Republici Srpskoj političari i javnost nastavljaju tražiti pomoć od Rusije.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 18.04.2017 11:39
Bla,bla i ništa.... Što kaže Erdogan na to i lobiji Islamskih zemalja,,,šeika,,...Novac igra glavnu ulogu,pravo i pravda,jednakopravnost ,,mačku o rep,,...
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS