banner
Objava: 15.3.2017 12:04
Čitanja: 302
Autor: Administrator
Cijene u siječnju
Proizvođačke cijene u siječnju više za 1,1 posto
Proizvođačke cijene u siječnju više za 1,1 posto
0
0

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u siječnju su zabilježile rast za 1,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te rast za 1,7 posto u odnosu na siječanj 2016. godine.

U siječnju ove, u usporedbi s prosincom prošle godine, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 1,1 posto, te više za dva posto u odnosu na isti mjesec lani.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u prvom mjesecu ove godine više su za 1,2 posto, za koliko su više i u odnosu na siječanj 2016. godine.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u siječnju u usporedbi s prethodnim mjesecom, porasle su u energiji za 1,6 posto, intermedijarnim proizvodima za 2,1 posto, te netrajnim proizvodima za 0,3 posto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 1,1 posto.

Proizvođačke cijene u siječnju ove, u odnosu na siječanj 2016. godine, više su u energiji za 4,8 posto, te intermedijarnim proizvodima za 2,3 posto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 1,7 posto, te trajnim potrošačkim dobrima za 0,7 posto.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS