banner
Objava: 20.3.2017 09:16
Čitanja: 1081
Autor: Administrator
Osuđen zbog klevete
Prvi BH političar osuđen zbog klevete na socijalnim mrežama
Prvi BH političar osuđen zbog klevete na socijalnim mrežama
0
0

Socijalne mreže u BIH do sada su bile poprište žestokih verbalnih ratova. U BH sudskoj praksi nije bilo ustaljeno tužiti nekog zbog klevete, ili govora mržnje na facebooku ili twiteru, upravo iz razloga jer su građani BIH, naročito političari, smatrali da su zaštićeni činjenicom da se vlasništvo nad profilom ne može dokazati. To je mislio i Suljagić. Tadašnji doministar obrane BH.

Nakon što je oklevetao Ivana Šušnjara, tadašnjeg kandidata za diplomatsko mjesto u SAD-u, nazvavši ga ubojicom, ustašom i rasističkim smećem, suočio se s tužbom.

Na sudu pak nije bio toliko hrabar. Tamo nije stao iza svojih riječi nego je tvrdio da taj profil nije njegov nego da ga je koristio netko drugi. No sud je uz predložene dokaze presudio da je upravo Suljagić bio taj koji je klevetao građane BIH sa svog profila.

Šušnjar nije jedina žrtva njegovih virtualnih eskapada prožetih mržnjom. Na meti Suljagiću tako su se svojevremeno našli i prvaci Naše stranke, Peđa Kojović, Denis Gratz i Danis Tanović. Tjednima ih je vrijeđao, da bi kasnije prekinuli sve međusobne kontakte, iako su ranije bili u prijateljskim odnosima.

Ova presuda, suda u Širokom Brijegu je prvostupanjska, no važna je za BIH društvo, pogotovo kao opomena BH političarima koja je granica koju ne bi smjeli prelaziti u javnim obračunima s neistomišljenicima. Osim predočenih dokaza, koji nedvojbeno dokazuju da Suljagić jest autor uvreda i kleveta, sud je zaključio, da bi svaki visokorangirani dužnosnik morao u slučaju, da se netko koristi njegovim imenom na socijalnim mrežama, takve pojave u najmanju ruku demantirati.

Šušnjar je najavio i podnošenje kaznene prijave Tužiteljstvu BIH protiv Suljagića, za kazneno djelo nesavjesnog obavljanja posla, budući da je na sudu u građanskoj parnci dokazano da je Suljagić, klevetu građana BIH činio s radnog mjesta. Tako bi se nakon ministrice Pendeš, koja se obranila optužbe za nesavjestan rad, na sudu mogao naći i njen nekadašnji zamjenik. Koji je danas korisnik "bijelog hljeba". U slučaju da Tužiteljstvo dokaže da je Suljagić nesavjesno obavljao posao doministra morat će vratiti i sva ona primanja koja je kao korisnik "bijelog hljeba" do sada primio.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS