banner
Objava: 19.4.2017 08:26
Čitanja: 220
Autor: Administrator
Statistika kaže
Rastu cijene u Federaciji BiH, najviše poskupjele odjeća i obuća
Rastu cijene u Federaciji BiH, najviše poskupjele odjeća i obuća
0
0

Potrošačke cijene u Federaciji Bosne i Hercegovine porasle su za gotovo 2 posto tijekom ožujka, čime je nastavljen trend porasta cijena iz prethodnog mjeseca.

Točnije rečeno, cijene su u ožujku povećane za 1.9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na veljaču, cijene u pojedinim sektorima su veće za 0.2 posto, pokazuju rezultati istraživanja godišnje inflacije, priopćeno Federalnog zavoda za statistiku.

Promatrano prema odjelima Klasifikacije osobne potrošnje prema namjeni, cijene su najviše porasle u odjelu Odjeće i obuće i to za 4.6 posto, dok su u Odjelima ostala roba i usluge, Obrazovanje, Restorani i hoteli, Hrana i bezalkoholna pića cijene povećane između 0.1 i 0.3 posto, u odnosu na veljaču.

Došlo je i do pojeftinjenja pojedinih usluga, te su tako u odjeljcima Prijevoz, te Rekreacija i Kultura cijene niže za 0.4 i 0.2 posto. Smanjene su i cijene u odjelu Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti, te Namještaj, kućanski aparati i redovito održavanje kuće za 0.1 posto, dok se u ostalim odjelima cijene nisu značajnije mijenjale, piše Radiosarajevo.ba.

Ipak, ovo ukazuje na trend poskupljenja koji bi se u ovoj godini mogao nastaviti, što bi moglo izazvati mnoge probleme stanovnicima BiH.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS