Objava: 20.3.2017 07:28
Čitanja: 3183
Autor: Administrator
Novo razvlašćivanje
SDA želi skinuti ovlasti županija i stvoriti Prometnu policiju FBiH
SDA želi skinuti ovlasti županija i stvoriti Prometnu policiju FBiH
0
1

Federacija već godinama pokušava oteti što više nadležnosti policiji, a sada se sprema novi udar, i to prema policiji. Naime, prema informacijama koje smo dobili, Federalni MUP priprema teren za uspostavu Prometne policije Federacije BiH. Prema Ustavu i zakonima, ova oblast je isključivo u nadležnosti županija, ali očito kako je bošnjačka strana odlučila krenuti u pravcu razvlašćivanja policije na županijskoj razini.

Izmišljanje razloga

Očekuje se kako će MUP FBiH uskoro izaći u javnost s ovakvim prijedlogom, a ono što se navodi u dokumentima kao razlog osnivinja Prometne policije Federacije BiH je i više nego apsurdno. - U pokušajima da županijama otmu i ovu nadležnost, MUP FBiH ističe kako se Prometna policija Federacije BiH treba formirati zbog autocesta i kontrole vozača na njima, te zbog mogućnosti da se prometna nesreća dogodi u jednoj županiji, a da automobili, od posljedice udara, završe u drugoj. U početku smo mislili kako se radi o nečijoj šali, ali onda smo shvatili kako oni stvarno takav tekst misle uputiti u daljnju proceduru - govore nam naši sugovornici iz policije, piše Večernji list.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 20.03.2017 10:16
Zar za to i nisu postavili Ministra MUPA-Čamparu. To bi im bilo idealan način punjenje proračuna. Hrvatske Županije ,općine ,gradovi puni bjesni vozila,instaliraj kamere i uzimaj harač... Sulejman veliki se dobro dosjetio...
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS