banner
Objava: 18.3.2017 08:25
Čitanja: 6370
Autor: Administrator
Multietničari
Širokobriježanin gostovao u jednoj TV emisiji u Sarajevu pa kasnije napadnut uz prijetnje
Širokobriježanin gostovao u jednoj TV emisiji u Sarajevu pa kasnije napadnut uz prijetnje
0
1

Prvi čovjek Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Josip Zelenika gostovao je u emisiji Zabranjeni forum na PINK TV-u u Sarajevu.

U emisiji, jedan od poznatijih mostarskih studenata koji bez dlake na jeziku govori o problemima svog naroda u BiH, govorio je upravo o tim činjenicama, naglasivši da je on Hrvat u BiH i da će se tako izjašnjavati, prenosi portal Grude.com.

Dan kasnije verbalno je napadnut na ulicama glavnog grada BiH. Naime, nakon što je šetao Sarajevom s prijateljima Zeleniku je zaustavio izvjesni Dževad, kako je sam rekao vojnik Armije RBiH, a zasmetalo mu je što se Zelenika izjašnjava kao Hrvat u BiH. Uskoro su krenule prijetnje i pitanja zbog čega je uopće Zelenika, kao Hrvat, u Sarajevu, te je napomenuo da u torbi ima pištolj, s ciljem da zastraši Zeleniku. "Nakon što se smirio, rekao mi je da se ne bi smio izjašnjavati kao Hrvat već kao Bosanac. Razišli smo se i nastavio sam šetnju tolerantnim i multikulturalnim Sarajevom", priopćio je Zelenika na svom Facebook profilu, prenosi portal Grude.com.

Nadalje, isti portal piše da je Zeleniku izvjesni Dževad nazvao "simulatorom koji je u emisiji zavaravao narod, i da mu on neće dati nikakve entitete". - Čovjek je došao iz dvorišta džamije kraj Predsjedništva BiH, i sve se događalo 50 metara od Predsjedništva, kazao je Zelenika.

Grude.com piše da svatko tko iznese drukčije mišljenje po pitanju uređenja zemlje, s ciljem da ova država konačno krene naprijed, po automatizmu je za određene sarajevske krugove neprijatelj države, a s takvim razmišljanjem za BiH teško je očekivati bolju budućnost.

Na svojem facebook profilu Zelenika je napisao:

Nakon sinoćnjeg gostovanja u Zabranjenom forumu PINK TV u Sarajevu, danas sam verbalno napadnut na ulicama tolerantnoga glavnoga grada Bosne i Hercegovine, šetajući sa svojim prijateljima. Prepoznao me Dževad (63) iz Armije RBiH a zasmetalo mu je što sam Hrvat u Bosni i Hercegovini. Isto mu je smetalo što sam uopće u Sarajevu jer sam Hrvat. Čak i nakon što je napomenuo da u torbi ima pištolj, vjerovao sam da je moguće da ga uvjerim da ipak volim Bosnu i Hercegovinu, ali ne zbog onog što je ona danas, već zbog onoga što će u budućnosti biti. Nakon što se smirio, rekao mi je da se ne bi smio izjašnjavati kao Hrvat već kao Bosanac. Razišli smo se i nastavio sam šetnju tolerantnim i multikulturalnim Sarajevom.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 18.03.2017 09:02
Ovo je čuvena sarajevska multietničnost i tolerancija kojom se tako rado hvale. Nije uzalud Dodik tu smrdljivu kasabu nazvao Theranom. Toliko fašizma kao u Teheranu nije bilo ni u Mussolinijevoj Italiji.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS