banner
Objava: 17.3.2017 11:04
Čitanja: 236
Autor: Administrator
Nagrade radnicima
Škoda dio profita odlučila podijeliti s radnicima
Škoda dio profita odlučila podijeliti s radnicima
0
0

Škoda iz Mlade Boleslave, nagradit će za uspješno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 eura, a prvi dio tih premija u iznosu od 1.700 eura radnici će dobiti u svibnju sa travanjskom zaradom.

Škoda je povećala prošle godine dobit za 30 posto, na 1,2 milijarde eura, prihode za 9,8 posto, na 13,7 milijardi eura, i postala najprofitabilnija u koncernu Volkswagen u čijem okviru posluje od početka 1990-tih godina, a uspješnija je i od Audija.

Rukovodstvo češke kompanije povećat ce stoga radnicima premije koje zavise od poslovanja za 37 posto, što je korak bez presedana u češkoj ekonomiji.

Pored svibanjske premije zbog uspješnog poslovanja, radnici Škode zahvaljujući sindikatima i kolektivnom ugovoru imaju garantiran gotovo isto toliki iznos premije u dvije rate u visini od 1,3 mesečne zarade.

Prosječna bruto zarada radnika u proizvodnji Škode iznosi sada 1.350 eura, dok je prosječna bruto zarada u Češkoj u posljednjem kvartalu 2016. godine dostigla 1.100 eura.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS