banner
Objava: 16.3.2017 18:03
Čitanja: 5909
Autor: Administrator
Dobre vijesti
Švicarska u BiH ulaže 74 milijuna franaka i zapošljava četiri tisuće mladih
Švicarska u BiH ulaže 74 milijuna franaka i zapošljava četiri tisuće mladih
0
0

Vlada Švicarske će tijekom sljedeće četiri godine investirati u BiH 74 milijuna franaka, i to u demokratsku upravu, općinske usluge, pravosuđe, zdravstvo, ekonomski razvoj, zapošljavanje mladih, migracije, smanjenje rizika od katastrofa, rodnu ravnopravnost, te kulturu i razvoj, priopćeno je iz Veleposlanstva Švicarske.

Na predstavljanju strategije suradnje Švicarske sa BiH za razdoblje od 2017. do 2020. godine, veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer rekla je da njena zemlja vjeruje u europsku budućnost BiH, te očekuje od njenih političara i lidera da preuzmu odgovornost koju su im povjerili glasači i da rješavaju svakodnevne probleme građana, piše Srna.

"Nova strategija pokazuje kako ćemo nastaviti djelovati na osnovu dobrih rezultata koje smo postigli tijekom proteklih 20 godina. Švicarska nudi suradnju BiH pružanjem financijske podrške i dijeljenjem znanja i stručnosti u oblastima u kojima moja zemlja ima dokazano iskustvo", istaknula je Saxer.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac rekla je da Švicarska strategija suradnje u BiH naglasak stavlja na životno važna pitanja, kao što je zdravstvo, ekonomija ili zapošljavanje mladih, te dodala da cijeni činjenicu da je Vlada ove zemlje prepoznala veliki potencijal dijaspore BiH.

Direktor za suradnju pri švicarskom Veleposlanstvu u BiH Barbara Detwiler Šojer rekla je da žele da budu stvorene bolje socijalne, ekonomske i političke prilike i perspektive za sve osobe u BiH.

"Želimo ostvariti sustavnu promjenu, a u centru naše suradnje je stanovništvo BiH, muškarci i žene. Želimo uključiti sve građane, također, one koji su marginalizirani ili isključeni. Oni treba da postanu vrijedni i produktivni članovi društva", istaknula je ona.

Strategija suradnje definira konkretne rezultate koje treba postići do 2020. godine.

Prihode za investicije trebalo bi da poveća 50 općina, 150.000 građana će sudjelovati u procesima u zajednici, a 700.000 osoba će koristiti kvalitetnije usluge.

Polovica pružatelja primarne zdravstvene zaštite primjenjivat će standarde zdravstvene zaštite za kronične bolesti, dok u oblasti ekonomskog razvoja program nastoji poboljšati uvjete za privatni sektor i najmanje 4.000 mladih ljudi bit će zaposleno na održiv način.

Na prezentaciji strategije bilo je više od 250 gostiju, uključujući predstavnike svih nivoa vlasti, civilnog društva, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS