banner
Objava: 17.3.2017 13:04
Čitanja: 770
Autor: Administrator
Porezna uprava
Tržnice i prodavače na njima treba uvesti u zakonske okvire
Tržnice i prodavače na njima treba uvesti u zakonske okvire
0
0

Federalna uprava za inspekcijske poslove je, na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine, danas upriličila sastanak povodom izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, a u smislu kvalitetnijeg reguliranja i kontrole obavljanja trgovine na malo osobnim radom, odnosno kategorije "trgovac pojedinac".

Konstatirano je da intencija izmjena i dopuna zakona ide u dva pravca - omogući kvalitetniju borbu protiv sive ekonomije kroz uvođenje neregistriranih trgovaca pojedinaca u sustav i efikasniju kontrolu nad ovom vrstom djelatnosti, te pojednostavljivanje procedura za poslovanje ovih gospodarstvenika u FBiH.

Najvažnije izmjene i dopune se odnose na jasno propisivanje uvjeta za organiziranje tržnice, na precizno reguliranje vrste roba u odnosu na prodajno mjesto, kao i na preciznije utvrđivanje odredbi u vezi s vršenjem inspekcijskog nadzora.

Svi prisutni su naglasili važnost uspostavljanja suradnje i partnerstva u jačanju cjelokupnog sustava, kako bi svi subjekti na prostorima tržnica bili uvedeni u zakonske okvire i na taj način, osim represivnih, bile provođene preventivne i korektivne mjere u suzbijanju sive ekonomije u FBiH.

Sastanku su, osim direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i glavnog federalnog tržišnog inspektora, prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva trgovine, Porezne uprave FBiH, te predstavnici javn

ih poduzeća - tržnica iz Federacije BiH, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS