banner
Objava: 12.7.2017 09:50
Čitanja: 92
Autor: Administrator
Cijene lijekova
Usklađivanjem cijena lijekova ZZO HNŽ-a uštedjet će oko 600.000 maraka godišnje
Usklađivanjem cijena lijekova ZZO HNŽ-a uštedjet će oko 600.000 maraka godišnje
0
0

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na zadnjoj sjednici donijela odluku o usuglašavanju cijena lijekova na pozitivnoj listi lijekova HNŽ-a s cijenama na federalnoj razini, piše Večernji list BiH. Prema tekstu odluke, uzet će se maksimalne veleprodajne cijene lijekova za tržište u BiH te će novi dobavljači biti oni s najnižim cijenama. Kako je ranije najavljivano, došlo je do pada cijene određenih lijekova te je potrebno provesti taj proces kako bi se nove cijene primijenile na lijekove koje plaća Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Koliko dajemo za lijekove?

Inače, prema posljednjim izvješćima, ZZO HNŽ-a godišnje za lijekove s esencijalne liste izdvaja 12,7 milijuna maraka, a nakon što se provede spomenuta odluka, taj će iznos biti manji. - Očekujemo kako će doći do smanjenja troškova za lijekove u rasponu od tri do pet posto. Cijene određenih lijekova će biti manje, tako da ćemo trošiti manje novca po toj stavci. U slučaju da trošak bude manji za pet posto, to znači kako će ZZO HNŽ-a uštedjeti više od 600.000 maraka. Taj novac će biti usmjeren na jačanje prava osiguranika u našoj županiji - rekli su nam iz Vlade HNŽ-a i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS