banner
Objava: 10.1.2017 09:44
Čitanja: 1183
Autor: Administrator
Prioritet u Hercegovini
Uskoro radovi na prvoj dionici ceste Stolac – Neum
Uskoro radovi na prvoj dionici ceste Stolac – Neum
0
1

Izgradnja nove ceste Stolac – Neum jedan je od prioriteta u Hercegovini. Realizacijom ovoga projekta jedini bh. grad na moru konačno bi bio na pravi način povezan s ostatkom države i dobio bi daleko bolju perspektivu za razvoj negoli je to sada slučaj.

O ovoj temi razgovara se već godinama, uloženi su milijuni maraka u pojedine dijelove projekta, ali izgradnja još uvijek nije počela.

Kako je za Večernji list BiH rekao predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, županija je do sada investirala nekoliko milijuna maraka kako bi se završio dio potrebne dokumentacije za projekt, ali stanje je daleko od toga da HNŽ samostalno može raditi na ovoj priči.

– Bolja povezanost Neuma s ostatkom države interes je svih nas i svi na tome moramo raditi. Očekujem kako će federalne vlasti krenuti s realizacijom ovoga projekta i kako će na taj način biti realizirano obećanje koje smo davno dali žiteljima Neuma – rekao je prvi čovjek Vlade HNŽ-a.

Ovom temom nedavno se bavila i federalna Vlada koja je na sjednici usvojila izvještaj o implementaciji investicijskih sredstava razvoja utvrđenih proračunom FBiH za 2005., 2006., 2007. i 2009. godinu. Iz usvojenih izvještaja vidi se kako je samo u tome razdoblju u ovaj projekt uloženo 3,5 milijuna maraka. Ipak, bit će potrebno još mnogo novca kako bi se projekt u konačnici i završio. Kako je jučer rekao federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, osigurana su sredstva za prvu dionicu ceste Babin Do – Broćanac i očekuje se kako će radovi na ovome dijelu buduće ceste Stolac – Neum početi jako brzo.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 10.01.2017 11:11
ajde vala Bogu nek jednom več krene.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS