Objava: 20.3.2017 13:26
Čitanja: 2396
Autor: Administrator
SIPA u Sarajevu
Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhićene 22 osobe
Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhićene 22 osobe
0
2

Na području Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS i SIPA-e danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhitili 22 osobe osumnjičene za više kaznenih djela.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, na području Sarajeva izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više kaznenih djela „Organiziranog kriminala“, a u vezi sa kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih soba za kojima se traga.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 20.03.2017 16:53
Zašto Sipa ne hapsi ove za politička i montirana ubistva. Ubistvo Joze Leutara,Ugljena,Delalića,gen.Šantića. Što rade sve ove godine Sudovi i tužilaštva,tko je toliko moćan da sve ove godine to koči. Podrška na ovoj i ovakvim akcijama ali ova montirana ubistva su ključ Sigurnosti i povjerenja u rad državnih institucija...
0
0
0
Gost
2. Gost 20.03.2017 21:22
Da je Sipa izvrsila ovo u Mostaru ili Sirokom sad bi brabonjavi odmah opalili po Sarajevu,(cenzura)ma, i sl...koji luzeri zaostali !
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS