Objava: 15.3.2017 10:58
Čitanja: 848
Autor: Administrator
Prehlade i viroze
Viroze napunile domove zdravlja u Hercegovini
Viroze napunile domove zdravlja u Hercegovini
0
0

U domovima zdravlja u Hercegovini ovih dana osjetan je rast broja pacijenata. Žale se na različite tegobe, imaju povišenu temperaturu, jak kašalj ili se pak osjećaju nemoćno.

Liječnici umiruju situaciju i ističu da se ne događa ništa što se nije događalo i ranijih sezona. Naime, iz izrazito hladnog vremena ušli smo u toplije razdoblje, i to naglo, piše Večernji list.

Nažalost, organizam trpi jer se tijekom dana događaju odstupanja i od 15 Celzijevih stupnjeva, kada se bilježe jutarnje temperature od 2 do 5 stupnjeva, a poslijepodnevne od 15 do 20 stupnjeva. Ipak, meteorolozi javljaju da će s odmicanjem tjedna i jutarnje temperature blago rasti pa bi i za zdravlje ljudi to trebala biti dobra vijest.

O većem broju intervencija zbog proljetnih prehlada i viroza govorila je i liječnica Ružica Mitić koja je istaknula da je ovakvo vrijeme, osim za prehlade, viroze i želučane tegobe, loše i za reumatičare, one koji imaju probleme s glavoboljom, vrtoglavicom, cirkulacijom. Istaklnula je da je najvažnije poboljšati imunitet.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS