banner
Objava: 6.1.2017 09:13
Čitanja: 347
Autor: Administrator
Rastuća kompanija
Xiaomi zaradio milijardu dolara u Indiji za samo dvije godine
Xiaomi zaradio milijardu dolara u Indiji za samo dvije godine
0
0

Kineska kompanija Xiaomi postala je najbrže rastuća kompanija pametnih telefona u Indiji. Kako je rekao direktor Xiaomija Lei Jun, u 2016. godini su na ovom tržištu zaradili milijardu dolara.

Xiaomi je ovo uspio za dvije godine, što nije pošlo za rukom nijednoj drugoj kompaniji na indijskom tržištu. Njihov mobitel je postao najrasprostranjeniji brend pametnog telefona u Indiji tijekom prošle godine, jer ih se prodalo više od dva milijuna, što je rast od 150 posto na godišnjoj razini.

Osim pametnih telefona, ova kompanija prodaje i pročistač zraka. Nekoliko njihovih pametnih telefona kao što su Redmi 3S od 100 dolara i Redmi 3S Prime od 130 dolara dobro kotiraju na tržištu, dok je Xiaomi Redmi Note 3 koji ima HD displej od 5.5 inča i 16MP kameru je bio potpuni hit u zemlji.

Xiaomi je prodao više od 2,3 milijuna primjeraka Redmi Note 3 u šest mjeseci, što ga je učinilo najprodavanijim mobitelom.

"Xiaomi je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je analitičar Tarun Pathak.

Kompanija je prvo prodavala mobitele putem internet servisa, da bi ih potom dostavila i u prodavnice, a na kraju su lansirali i poseban pametni telefon Redmi 3S+ samo za indijsko tržište, koje su prodavale samo prodavnice i nije bio dostupan na internetu.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS