banner
Objava: 8.1.2017 15:55
Čitanja: 3257
Autor: Administrator
Neugodne situacije
Zaglavili ste u snijegu? Evo kako se možete izvući
Zaglavili ste u snijegu? Evo kako se možete izvući
0
0

Jedna od noćnih mora svakog vozača je zaglaviti u snijegu. Najvažnije je ne paničariti bez obzira u kakvom se nevremenu nalazite. Ostanite pribrani i sjetite se da uvijek možete nazvati obližnji servis.

Slijedite ove upute ako se ne možete izvući iz snijega:

Nemojte vrtjeti gume u snijegu. Tako se možete još više zakopati u snijeg. Umjesto toga, ubacite u najnižu brzinu i polako se pokušajte micati naprijed-nazad dok ne prijeđete snježne zapreke oko sebe.

Ako to ne uspije, pospite malo soli po gumama i oko njih koje biste trebali držati u svojoj kutiji za hitne situacije, donosi N1.

Sredstva za odmrzavanje ili pranje stakla također mogu pomoći kako bi otopila snijeg oko guma, ali ona se savjetuju tek kada ništa drugo ne uspije.

Nazovite 112 ako je riječ o hitnoj situaciji ili ako se ne osjećate sigurno. Oni će vas prespojiti sa službom koja vam može pomoći ili vas savjetovati što možete činiti dalje.

Ako nije riječ o hitnom slučaju i ne uspijevate se nikako izvući, pozovite obližnji vučni servis koji će vas izvući iz snijega.

Stavite trokut da vas drugi vozači primijete na vrijeme.

Očistite sav snijeg i led s auspuha kako plinovi ne bi ulazili u auto.

Ostanite u autu dok pomoć ne stigne. Ugasite motor i palite ga svakih 10 minuta kako biste zadržali toplinu i malo ugrijali i sebe i auto.

Hodanje po dubokom snijegu ili sniježnoj oluji ili buri nije pametno jer time riskirate da se izgubite, smrznete ili da vas udari drugi vozač koji vas zbog vremenskih uvjeta neće uočiti na vrijeme.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS