Objava: 19.4.2017 16:50
Čitanja: 1589
Autor: Administrator
Katastrofalno stanje
Zbog vremenskih nepogoda velika šteta u malinjacima
Zbog vremenskih nepogoda velika šteta u malinjacima
0
0

Nakon hladne zime te posljednjih snježnih padalina, procjenjuje se da bi šteta u malinjacima mogla iznositi i do 80 posto, izjavio je Feni predsjednik Udruge proizvođača maline Novi Travnik Muhamed Kopčić.

- Ima dosta lomova i šteta je najvidljivija u malinjacima koji se nalaze na 600 metara nadmorske visine i više. Zbog hladne zime stradalo je oko 50 posto zasada, a s ovim snijegom, te najavljenim niskim temperaturama, šteta bi mogla iznositi i do 80 posto - kazao je Kopčić.

Kopčić je upozorio da bi vremenske nepogode te najavljene niske otkupne cijene za maline, mogle označiti kraj malinarstva na području općine Novi Travnik, iako od toga žive brojne obitelji, prenosi Fena.

- Najvjerojatnije će se, dobrim dijelom, ići na ukidanje malinjaka, jer ljudi nemaju interesa raditi po toj cijeni. Štetu su velike, država ne stoji iza nas, pa će mnogi koji žive od uzgoja malina, vjerojatno morati potražiti neki drugi izlaz - kazao je.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS