Brakovi

Škoro i 'Šemso' nasmijali goste Sajma vjenčanja u Etno selu, pjevala Colonia a bila je i Anica Kovač

Stigao je još jedan, ovaj put 8. po redu, Sajam vjenčanja koji se već tradicionalno održava u prekrasnom ambijentu Herceg etno sela u Međugorju.

Organizatori su i ove godine pripremili bogatu satnicu događanja a izlagači se posebno potrudili da svoje usluge prezentiraju u najboljem svjetlu te su pripremili i sajamske popuste.

sajam-vjencanja-10_0.jpg

U FBiH registrirano 1.035 razvedenih brakova, u Hercegovini ima gradova bez ijednoga razvoda

U 2017. godini na području Federacije Bosne i Hercegovine registrirano je 1.035 razvedenih brakova, što je za 28,4 posto manje u odnosu na 2016. godinu kada je razvodom završilo njih 1.455. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, po razvodima prednjače Tuzlanska županija s 266 razvoda, zatim Unsko-sanska sa 196 razvoda te Sarajevska županija sa 164 razvedena braka.

Stipe i Stana Ćorić proslavili 70 godina zajedničkog života

Neke datume i godišnjice u životu ljudi treba svakako obilježiti. A Stipe i Stana (rođena Kopilaš) Ćorić iz Donjeg Graca (Široki Brijeg) su eto u svojem zajedničkom životu ovih dana proslavili 70 godina braka.

Vjenčali su se daleke 1947. Godine a rodili su šestero djece od kojih je pet živo. Imaju 9 unučadi i 11 praunučadi…
 

Broj sklopljenih brakova između Hrvata i mladenki iz Srbije i BiH nije velik

Bez obzira na nepostojanje granica unutar EU i na izreku da za ljubav nema granica, hrvatski državljani u samo 6,1 % slučajeva za supružnike biraju – strance. Lani je u Hrvatskoj, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, sklopljeno 20.467 brakova, a među njima je bio 19.091 brak između hrvatskih državljana, 1244 braka hrvatskih državljana i stranaca te 132 braka stranaca. Kad je riječ o miješanim brakovima, građani su bili otvoreniji prema njima u bivšoj državi, pa je 1990.

Pretplati se na RSS - Brakovi