Ceste

Moderniziranje ceste Tromeđa- Čapljina- Gabela- granica Hrvatske

Vlada HNŽ-a je usvojila Zbirni plan svih nositelja Programa razvitka malog gospodarstva HNŽ 2016.-2020. i Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ 2012. -2020. za 2018. godinu. Zbirni plan predstavlja zbir planova zakonskih nositelja Programa razvitka malog gospodarstva – institucija javnog sektora, kao i organizacija civilnog društva koje su sudjelovale u njegovoj pripremi.

BiH do mora vodi jedna od najlošijih i najopasnijih cesta u cijeloj regiji

Raspadom Jugoslavije, gledajući na karti danas neovisne države, Neum se kao “klin zabio” u Hrvatsku koja ga s dvije strane okružuje kopnenom, a s jedne pomorski. Jedina cestovna povezanost Neuma s unutrašnjosti BiH vodi preko zasigurno najopasnije ceste u BiH te, prema tvrdnja nekih prometnih stručnjaka, jedne od opasnijih u regiji, ceste preko Svitave. 

Spajanje Stoca i Neuma cestom koštat će 87 milijuna KM

Povezivanje Stoca i Neuma projekt je o kojem se posljednjih godina govori u kontekstu spajanja jedinog bh. grada na Jadranskom moru s unutrašnošću zemlje.  Istovremeno, zbog dugog trajanja priprema za projekt pojedini parlamentarci, političari ali i građani počeli su spekulirati da se radi o svojevrsnoj opstrukciji ovog projekta. Direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić to opovrgava ističući da smatra da projekt nije opstruiran i da je stvarni problem u proteklom razdoblju bio nedostatak financijskih sredstava.

Mostar će održavati dio magistralne ceste prema Širokom Brijegu i Čitluku

Službe Grada Mostara u idućoj će godini održavati dio magistralnih cesta koje prolaze kroz taj grad. Naime, federalna Vlada dala je suglasnost na ugovor o reguliranju međusobnih odnosa na održavanju i zaštiti dijela magistralnih cesta koje prolaze kroz gradsko područje Mostara između JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i Grada Mostara, piše Večernji list BiH. 

Racionaliziranje poslova

Cesta Stolac - Neum: Još nije izabran izvođač radova

Tender za izvođenje radova na magistralnoj cesti M 17.3 Stolac - Neum, LOT 1 i LOT 2, zatvoren je 14. studenog prošle godine. Iz JP Ceste Federacije BiH na upit N1 televizije u kojoj je fazi procedura, odgovoreno je da se projekt izgradnje ceste M17.3 Neum – Stolac financira iz kredita EIB i WB, te da je planirani proračun za radove na oba lota 13 milijuna KM. Na raspisani tender se prijavilo osam kompanija i sve su prispjele u okviru planiranog proračuna, javlja N1.

Okvirnom strategijom prometa BiH 3.970 kilometara postaje državna cesta?

Okvirnom strategijom prometa BiH 3.970 kilometara puta kategorizirano je kao državna cesta, što je neprihvatljivo za Republiku Srpsku, jer se, kako kažu, otvara mogućnost zloupotrebe imovine. U Ministarstvu prometaa i veza RS kažu da nije isključeno da po osnovu ove strategije i kategorizacije Vijeće ministara BiH odluči da zaista određene dionice putova, uglavnom autoputova u BiH, proglasi državnim i tako od entiteta preuzme upravljanje i održavanje.

Pretplati se na RSS - Ceste