Dodik

Dodik: Schmidtov izvještaj su pisali sarajevski muslimani, on je okupator i takvo piskaranje neće biti usvojeno

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazvao je danas visokog predstavnika Christiana Schmidta okupatorom. Lider SNSD-a je to izjavio komentirajući sadržaj izvještaja o stanju u BiH, koji treba biti razmatran u Vijeću sigurnosti UN-a.

Medijske izjave su jedino što Komšić može učiniti protiv Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine nelegitimni Željko Komšić izjavio je da je izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kazneno djelo, u kojoj je najavio da će biti povučene suglasnosti Republike Srpske dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta (VSTS).

Dodik pozvao američkog veleposlanika Nelsona da se ne miješa u unutarnja pitanja BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da za Republiku Srpsku ne postoji drugi Dejtonski sporazum i da ne bi trebalo da postoji ni za veleposlanika SAD u BiH Erica Nelsona, "čija država je naporno radila da dođe upravo do toga što on zove retrogradnim".

U dvije minute videa Dodik rekao sve, napraviti tri države kojima bi bilo zabranjeno ratovati međusobno

U svjetlu posljednjih aktualnosti na političkom planu u regiji, predsjednik Republike srpske u dvominutnom videu još jednom objašnjavao što treba učiniti sa BiH. 
Nismo okupljeni niti oko nogometne niti košrkaške reprezentacije BiH, BiH treba rasformirati na tri države i graditi dobrosusjedske odnose. Te tri zajednice bi imale zabranu ratovanja između sebe. Bile bi demilitarizirana zona ...
 

Dodik dodao uvjet: Blokada dok se ne riješi pitanje stranih sudaca, ali i Izborni zakon

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u svojstvu predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH. Razgovarali su o zajedničkom djelovanju, prvenstveno kroz prijedloge Izbornog zakona i zakona kojim bi se iz Suda BiH izbacile strani suci.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da HDZ i njegova stranka već duže vrijeme djeluju kroz iste vrijednosti.

Čović i Dodik u Mostaru: Volio bih da sam optimist poput Čovića, ali “zezatori” iz Sarajeva to mi onemogućavaju

Možda sam preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u Mostaru.

DODIK: SDA naoružava paravojne formacije i provodi obuke na Vlašiću i u Cazinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako nikad nije prestao sanjati samostalnu Republiku Srpsku i da je sada sve više i na javi uvjeren u to.

"Republika Srpska je stabilna, ide svojim putem, samo nema brzih rješenja. Vratit ćemo se na daytonsku poziciju. Ako nam to ne daju u skladu sa međunarodnim aktima, tražit ćemo pravo na samoopredjeljenje. Republika Srpska ima kapacitete i voljna je braniti svoj narod, svoje vrijednosti i svoju državu", rekao je Dodik za beogradski "Alo".

Dodik o BiH: Hrvatima entitet, RS-u samoopredjeljenje, Bošnjacima Bosna

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervju za politički magazin "Pečat" na RTRS-u da "ovakva Bosna i Hercegovina ne može opstati", jer je "nastala kao eksperiment" i na toj razini ostala tijekom čitavog svog postojanja.

Dodik je kaže da je "BiH u stagnaciji i raspadanju" i da to nitko ne može spriječiti, jer ona nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države.

Dodik: Bošnjaci uzurpiraju prava Hrvata i Srba

Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH, novinarima su se obratili Šefik Džaferović i Željko Komšić. Milorad Dodik je otišao iz zgrade Predsjedništva BiH te održao konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.  On je rekao kako mu je drago što su sa svih razina pozitivno reagirali kada su lideri potpisali sporazum 5. kolovoza, kritizirajući pozivanje svojih kolega iz Predsjedništva BiH na „zakone i ustavnost“.

Dodik jasniji nego ikad: Ukoliko Izetbegović učini bilo šta bez pristanka RS-a neće biti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je šef Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i na današnjem sastanku u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na razini BiH, te u Federaciji BiH i kantonima uvijet bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU. "Oba pitanja su vezana za Sarajevo, a ne za Republiku Srpsku. U jednom dijelu jeste, a to je Vijeće ministara. Mi tamo imamo pozicije koje treba da dobijemo, ali neko to sprečava i mislim da to u Europi dobro razumiju", rekao je Dodik.

Pretplati se na RSS - Dodik