Dragan Čović

Čović o BiH: Ovakvo stanje je nešto što se 'ne može dugo zadržati i što će postati besmisleno'

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u emisiji BHT 1 kako je zlouporaba zastupanja “rak-rana bh. društva, bh. politike i bh. budućnosti”. 

Govoreći o pismu koje je poslao međunarodnim predstavnicima u BiH, Čović kaže da je to pismo poslao s obzirom na to da su oni prisustvovali sklapanju sporazuma koje su potpisali on i Izetbegović.

Dragan Čović: Političko Sarajevo ruši Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da je "političko Sarajevo" odgovorno za stagnaciju BiH, javlja u srijedu Radio televizija Republike Srpske. Govoreći za emisiju Telering, Čović je kazao da političke ideje Sarajeva odudaraju od Daytonske strukture BiH, ali da ipak očekuje da će za desetak dana uslijediti niz bilateralnih, a potom i susreti lidera kako bi se, kaže, promašaji pokušali nadoknaditi.
 

Čović održao video sastanak sa 'HDZ-ovim županijama', podržali otvaranje ugostiteljskih objekata

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite. S obzirom da je zdravstveno epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme, omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim razinama do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku, priopćeno je iz HDZ-a BiH.  

 

Dragan Čović upozorio na neregularnosti u SIP-u: Ugrožen izborni proces

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sudjelovao je danas na videokonferenciji Europske pučke stranke (EPP) s liderima Europske unije i Zapadnog Balkana. Okupljeni dužnosnici razgovarali su na temu europskih integracija zemalja u regiji kao i o zajedničkom odgovoru na pandemiju koronavirusa koja je dalje istaknula međunarodnu solidarnost i pojačanu suradnju s europskim partnerima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.  

Čović odbio sudjelovanje u ad hoc tijelu za odgovor EU: Poslao pismo Džaferoviću i otkrio razloge

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović pisao je predsjedavajućem Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i odbio poziv za sudjelovanje u ad hoc tijelu koje je formiralo Predsjedništvo, a koje treba izraditi akcijski plan kao odgovor na Mišljenje Europskoj uniji.

Čović se u opširnom pismu požalio na poziciju hrvatskog naroda u BiH, tvrdeći da SDA zastupa dominaciju bošnjačkog naroda, a istakao je nezadovoljstvo i zbog izbora Željka Komšića (DF) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

Čović u Širokom Brijegu o koroni, gospodarstvu, Aluminiju ...

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Dragan Čović boravio je danas u posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj, gdje se sastao sa Stožerom civilne zaštite u Širokom Brijegu. Tema sastanka bila je sve ono što je ubuduće moguće učiniti kako bi se kriznim stožerima i medicinskim radnicima omogućili bolji uvjeti rada. Čović je kazao i kako se situacija stabilizira u zavidnoj mjeri te kako se već stvaraju preduvjeti da se dalje dobro nosimo s izazovima koji stoje pred nama.

Čović s papom Franjom, iz HDZ-a tvrde da su razgovarali o položaju hrvatskog naroda u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas se susreo s papom Franjom.
Ovu informaciju Čović je objavio na svom službenom Twitter profilu.

"Danas sam proveo dan u papinoj audijenciji i imao sam razgovor sa svetim ocem, kao i s državnim tajnikom Vatikana Pietrom Parolinom", naveo je Čović.
 

Pretplati se na RSS - Dragan Čović