Komšić

Komšić se sastao s Palmerom, nije nimalo zadovoljan stavovima Bidenovog izaslanika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić na konferenciji za medije nakon sastanka s Ursulom von der Leyen govorio je o rezultatima razgovora s predsjednicom EUropske komisije, ali i o prijedlozima američkog izaslanika Matthewa Palmera i izbornim reformama.

Medijske izjave su jedino što Komšić može učiniti protiv Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine nelegitimni Željko Komšić izjavio je da je izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kazneno djelo, u kojoj je najavio da će biti povučene suglasnosti Republike Srpske dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta (VSTS).

Komšić započeo akciju svojeg spašavanja iz duboke i mutne vode koju je dugo mutio

Jedan od najvećih političkih radikala na prostorima šire regije čije izjave nikad nisu ograničene diplomatskim tonom već uglavnom obiluju prijetnjama ili rigidnim stavovima, k tomu nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko od milja zvani Sejdo Komšić ovih dana je započeo izvlačenje iz duboke i mutne vode koju je sam posvemašno zamutio.

Svoj na svoga: Kukić kritizirao dojučerašnjeg ljubimca Željka Komšića

Slavo Kukić rekao je danas za N1 da predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, preporučuje da skine sliku Josipa Broza Tita iz svog kabineta.

On je oštro kritizirao odliku da se ”ruši vlast u Sarajevskoj županiji” ocijenivši kako Komšića očekuje plaćanje cijene za načinjene poteze.

”Ako mu je Titova slika još uvijek u kabinetu, neka je skine, ionaku ju je popljuvao”, poručio je Kukić u emisiji Newsroom N1 televizije.
 

Komšić francuskom veleposlaniku održao 'predavanje', veleposlanik napustio zgradu na stražnji izlaz

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Komšić upoznao je veloposlanika Roussona o točnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o točnom broju žena i djece.

Dok ekstremisti Dodik i Komšić šire strah, hrvatski političari u BiH spavaju mirno i bave se pitanjima Europske unije

Iako je politička situacija u BiH doslovno alarmantna, institucije svakim danom sve manje funkcioniraju a radikalizam vodećih ljudi u ovoj zemlji političkih apsurda sve je žešći i zastrašujući, zanimljivo je da nema nekih većih reakcija i stvari se doživljavaju kao normalno stanje.

Posebno u radikalnim stavovima prednjače članovi Predsjedništva BiH koji uopće nemaju namjeru sagledati što misle i oni drugi nego svakodnevno u medijima šalju signale koji treba sasvim ozbiljno shvatiti.

Komšić o konstitutivnosti naroda nema dobro mišljenje, konstitutivnost treba ukinuti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Žejlko Komšić smatra da mjere i preporuke koje je Europska komisija istakla kao neophodne za stjecanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji, imaju posebnu važnost, jer se njima nastoji osigurati početna ili temeljna usklađenost Bosne i Hercegovine s europskom pravnom stečevinom. Mišljenja je da će se konačno usklađivanje desiti nakon što BiH dobije status kandidata i otpočne pregovore o trideset pet poglavlja iz europske pravne stečevine.

Komšić prijeti Hrvatskoj tužbama

Bilo bi dobro da Hrvatska ne povlači dodatne poteze, jer će time samo ubrzati našu odluku da pokrenemo spor pred nekim od međunarodnih sudova, izjavio je za "Oslobođenje" član Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon što je prije nekoliko dana Ministarstvo za državnu imovinu Republike Hrvatske zatvorilo novi javni poziv za zakup bivših bh. radničkih odmarališta na Jadranu.   ''Za sada smo učinili prvi korak.

Komšićev DF ušao u koaliciju sa SDA i postao dio bošnjačkog bloka u budućoj vlasti

Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF) potpisale su Sporazum o konstituiRanju parlamentarnih većina između SDA i DF-a.
Sporazum su u ime stranaka potpisali Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.

Sporazumom su usuglašeni ciljevi na čijoj će se realizaciji raditi u aktualnom mandatu te će se u narednom periodu nastaviti razgovori o samoj implementaciji sporazuma u pravcu uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini.
 

Evo koga je Komšić odabrao za nove veleposlanike

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nakon što je smijenio skoro sve bh. veleposlanike iz reda hrvatskog naroda koje je imenovao njegov prethodnik u Predsjedništvu BiH Dragan Čović, osim već poznatih prijedloga imena za nove diplomate, pripremio je i nove. Kako je objavio 'Večernji list', Komšić će svog savjetnika Branimira Jukića predložiti za veleposlanika u Crnoj Gori, gdje je u ranijem Komšićevom mandatu već bio na toj poziciji, a bio je i veleposlanik  BiH pri NATO-u.

Pretplati se na RSS - Komšić