Komšić

Svoj na svoga: Kukić kritizirao dojučerašnjeg ljubimca Željka Komšića

Slavo Kukić rekao je danas za N1 da predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, preporučuje da skine sliku Josipa Broza Tita iz svog kabineta.

On je oštro kritizirao odliku da se ”ruši vlast u Sarajevskoj županiji” ocijenivši kako Komšića očekuje plaćanje cijene za načinjene poteze.

”Ako mu je Titova slika još uvijek u kabinetu, neka je skine, ionaku ju je popljuvao”, poručio je Kukić u emisiji Newsroom N1 televizije.
 

Komšić francuskom veleposlaniku održao 'predavanje', veleposlanik napustio zgradu na stražnji izlaz

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Komšić upoznao je veloposlanika Roussona o točnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o točnom broju žena i djece.

Dok ekstremisti Dodik i Komšić šire strah, hrvatski političari u BiH spavaju mirno i bave se pitanjima Europske unije

Iako je politička situacija u BiH doslovno alarmantna, institucije svakim danom sve manje funkcioniraju a radikalizam vodećih ljudi u ovoj zemlji političkih apsurda sve je žešći i zastrašujući, zanimljivo je da nema nekih većih reakcija i stvari se doživljavaju kao normalno stanje.

Posebno u radikalnim stavovima prednjače članovi Predsjedništva BiH koji uopće nemaju namjeru sagledati što misle i oni drugi nego svakodnevno u medijima šalju signale koji treba sasvim ozbiljno shvatiti.

Komšić o konstitutivnosti naroda nema dobro mišljenje, konstitutivnost treba ukinuti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Žejlko Komšić smatra da mjere i preporuke koje je Europska komisija istakla kao neophodne za stjecanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji, imaju posebnu važnost, jer se njima nastoji osigurati početna ili temeljna usklađenost Bosne i Hercegovine s europskom pravnom stečevinom. Mišljenja je da će se konačno usklađivanje desiti nakon što BiH dobije status kandidata i otpočne pregovore o trideset pet poglavlja iz europske pravne stečevine.

Komšić prijeti Hrvatskoj tužbama

Bilo bi dobro da Hrvatska ne povlači dodatne poteze, jer će time samo ubrzati našu odluku da pokrenemo spor pred nekim od međunarodnih sudova, izjavio je za "Oslobođenje" član Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon što je prije nekoliko dana Ministarstvo za državnu imovinu Republike Hrvatske zatvorilo novi javni poziv za zakup bivših bh. radničkih odmarališta na Jadranu.   ''Za sada smo učinili prvi korak.

Komšićev DF ušao u koaliciju sa SDA i postao dio bošnjačkog bloka u budućoj vlasti

Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF) potpisale su Sporazum o konstituiRanju parlamentarnih većina između SDA i DF-a.
Sporazum su u ime stranaka potpisali Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.

Sporazumom su usuglašeni ciljevi na čijoj će se realizaciji raditi u aktualnom mandatu te će se u narednom periodu nastaviti razgovori o samoj implementaciji sporazuma u pravcu uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini.
 

Evo koga je Komšić odabrao za nove veleposlanike

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nakon što je smijenio skoro sve bh. veleposlanike iz reda hrvatskog naroda koje je imenovao njegov prethodnik u Predsjedništvu BiH Dragan Čović, osim već poznatih prijedloga imena za nove diplomate, pripremio je i nove. Kako je objavio 'Večernji list', Komšić će svog savjetnika Branimira Jukića predložiti za veleposlanika u Crnoj Gori, gdje je u ranijem Komšićevom mandatu već bio na toj poziciji, a bio je i veleposlanik  BiH pri NATO-u.

Komšić iznenadno stigao u Zagreb u službeni posjet, ali nitko ne zna kome?

Željko Komšić, najradikalniji bošnjački političar, otputovao je danas u iznenadni službeni posjet Zagrebu, potvrdio je Zlatko Miletić, glavni tajnik Demokratske fronte

Miletić nije želio govoriti o detaljima posjeta koji nije bio prethodno najavljen, ali potvrdio je da se radi o službenom posjetu, javlja N1.

 

Sejdo Komšić pisao Europi: Hrvati šire strah i izvode agresiju na BiH

''Gospoda (Andrej) Plenković i (Dragan) Čović, te pojedini članovi Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, kako bi privukli pažnju institucija EU, neutemeljeno šire strah kako bez izmjena Izbornog zakona, i to izmjena po njihovim političkim željama koje nisu u skladu s demokratskim standardima, neće biti moguće provesti neposredne izbore za gornji dom Parlamenta Federacije BiH'', napisao je u pismu dužnosnicima Europske unije Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Bosanski ekstremist 'Sejdo' Komšić i dalje prijeti i poručuje: Nemam potrebu razgovarati s Hrvatima

Novoizabrani članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Sejdo Komšoglu sučelili su se u emisiji Kopča na sarajevskoj televiziji TV1 odgovarajući na pitanja urednice i voditeljice Nikoline Veljović. Džaferović i Komšoglu bili su u sarajevskom studiju dok je Dodig već prije same emisije odgovarao na pitanja iz Banja Luke, piše Hrvatski Medijski Servis.

Pretplati se na RSS - Komšić