Lana Bijedić

Tri mjeseca od ubojstva mlade Mostarke: Laninu majku će istražitelji saslušati u Beogradu

Tri mjeseca, koliko je prošlo od misteriozne smrti Lane Bijedić iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen s nepunih 19 godina, brojne provedene istražnje radnje i silni rezultati vještačenja istražitelje MUP-a Zapadnohercegovačke županije još nisu doveli do korisnog traga. Praktično, sve što im je preostalo jeste saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanice Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, koje će biti obavljeno u Beogradu, piše Dnevni Avaz.

Istraga praćena propustima praktički završena: Ubojstvo Lane Bijedić još uvijek neriješeno

Gotovo sve relevantne radnje u istrazi ubojstva Lane Bijedić već su završene, ali ubojica nije pronađen. Propusti u istrazi koji su napravljeni teško se mogu otkloniti i samo su pridonijeli da smrt 19-godišnje Mostarke, pronađene 6. rujna u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, izgleda još misterioznije. "Istraga je praktički gotova. Sve relevantne radnje su završene osim jedne krupne stvari koja se trebala uraditi među prvima, a to je vještačenje Laninog dnevnika koji je vođen na engleskom jeziku.

Završeno vještačenje mobitela ubijene Lane Bijedić

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, prenosi Avaz.ba Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva  ZHŽ, koje vodi istragu.

Je li mobitel Lane Bijedić otkrio neke dokaze o ubojici, evo novih informacija

Vještačenje telefona brutalno ubijene Lane Bijedić, prema svemu sudeći, neće mnogo pomoći istražiteljima ovog misterioznog događaja koji već mjesec i pol privlači pažnju cijele regije.  Telefon, koji je otključan u jednoj njemačkoj agenciji, a prošli tjedan dostavljen Federalnoj upravi policije, ne sadrži dokaze koji bi upućivali na to tko je ubojica 19-godišnje Mostarke. Kako je potvrđeno za Klix.ba, opsežna analiza poruka preko niz besplatnih servisa za komuniciranje nije donijela velik napredak u istrazi.
 

Što je pronađeno u mobitelu: Viber poruke i pozivi otkrivaju Laninog ubojicu!?

Stručnjaci iz Federalne uprave policije užurbano izvlače podatke iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, saznaje Avaz. Podsjetimo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva ZHŽ.

Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubojstva

IT stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. rujna. U narednih skoro mjesec i pol potraga za počiniteljem ubojstva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Nakon ubojstva mlade Mostarke atmosfera u Čapljini nije ugodna posebno djevojkama, ali život ide dalje

Sjećate se kako je vama bilo dok su tražili krvnika Meksikanke ubijene na splitskome Marjanu, Selene Macedo? Ili dok su tražili ubojicu Antonije Bilić? Takva je sad atmosfera u Čapljini, nije ugodno, posebno djevojkama, ali život ide dalje. Strahujemo da Lana neće biti jedina, kazuju za 24sata.hr mještani grada u Hercegovini, u koji je iz misterioznog razloga jednog jutra došla 19-godišnja Mostarka Lana Bijedić. I grada iz kojeg je ubrzo odšetala šest kilometara u smjeru Ljubuškog.

Novi snimci Lane Bijedić dodatno zamrsili istragu

Stravično ubojstvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne.  Od surove potvrde da je baš njeno tijelo izvučeno iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci kod Ljubuškog, danas se navršio mjesec.

Policiju je 6. studenog u večernjim satima njena majka Nina obavijestila o nestanku s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive.

Lana je te kobne nedjelje trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upisala fakultet.

Ide li istraga o ubojstvu 19-godišnje Mostarke u pogrešnom smjeru, iz MUP-a ŽZH cure takve informacije

Istraga ubojstva 19-godišnje Lane Bijedić očito sve ovo vrijeme ide u pogrešnom smjeru, a dobro obavješteni kao posljednju nada za pronalazak ubojice vide u mogućnosti da istragu preuzme Federalna uprava policije.

Dvadeset i šest dana je prošlo otkad je ribar u rijeci Studenčici, te kobne nedjelje, ugledao tijelo djevojke za koje se kasnije ispostavilo da pripada Lani Bijedić, nesuđenoj studentici građevine International Burch univerziteta iz Sarajeva i kćerke dekanese Fakulteta informatičkih nauka iz Mostara, Nine Bijedić.

Tužiteljstvo ŽZH: Ubojica Lane Bijedić će biti uskoro otkriven, u pitanju je nekoliko dana

Prošla su gotovo tri tjedna od ubojstva 19-godišnje Lane Bijedić u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Mostarka je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu. 

Zbog brojnih nagađanja u javnosti, MUP i Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije daju jako malo informacija. 

Međutim, iz Tužiteljstva su za hrvatski portal 24sata.hr rekli kako istraga ide u dobrom smjeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubojica ili više njih mlade Lane Bijedić bit će otkriveni i procesuirani. 
 

Pretplati se na RSS - Lana Bijedić