Lana Bijedić

Smrt mlade Mostarke Lane Bijedić i dalje misterija

Ni nakon deset mjeseci, koliko je proteklo od misteriozne smrti mladeMostarke, nesuđene brucošice Lane Bijedić (19), nema pomaka u istrazi ovog slučaja koji je potresao cijeli region. 

Potvrdio nam je to jučer šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić, kazavši da se i dalje vrše istražne radnje u ovom slučaju koji se vodi kao ubistvo.

Majka ubijene Lane na saslušanju jedva govorila, istražiteljsko tužiteljski tim ŽZH pristupa novoj analizi

Nina Bijedić je u dosta teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu oko ubojstva njezine kćerke Lane (19), nesuđene brucošice sarajevskog sveučilišta. Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru tijekom saslušanja, kako saznaje Dnevni avaz od izvora bliskog istrazi, nije iznijela ništa što već nije otkriveno tijekom dosadašnje istrage.

Iz Srbije stiglo odobrenje za saslušanje majke ubijene Lane Bijedić

U narednih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine, potvrđeno je za Dnevni avaz iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.  Zahtjev za njezinim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec dana, obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanesa na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. listopada boravi u Beogradu kod majke.

Tri mjeseca od ubojstva mlade Mostarke: Laninu majku će istražitelji saslušati u Beogradu

Tri mjeseca, koliko je prošlo od misteriozne smrti Lane Bijedić iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen s nepunih 19 godina, brojne provedene istražnje radnje i silni rezultati vještačenja istražitelje MUP-a Zapadnohercegovačke županije još nisu doveli do korisnog traga. Praktično, sve što im je preostalo jeste saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanice Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, koje će biti obavljeno u Beogradu, piše Dnevni Avaz.

Istraga praćena propustima praktički završena: Ubojstvo Lane Bijedić još uvijek neriješeno

Gotovo sve relevantne radnje u istrazi ubojstva Lane Bijedić već su završene, ali ubojica nije pronađen. Propusti u istrazi koji su napravljeni teško se mogu otkloniti i samo su pridonijeli da smrt 19-godišnje Mostarke, pronađene 6. rujna u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, izgleda još misterioznije. "Istraga je praktički gotova. Sve relevantne radnje su završene osim jedne krupne stvari koja se trebala uraditi među prvima, a to je vještačenje Laninog dnevnika koji je vođen na engleskom jeziku.

Završeno vještačenje mobitela ubijene Lane Bijedić

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, prenosi Avaz.ba Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva  ZHŽ, koje vodi istragu.

Je li mobitel Lane Bijedić otkrio neke dokaze o ubojici, evo novih informacija

Vještačenje telefona brutalno ubijene Lane Bijedić, prema svemu sudeći, neće mnogo pomoći istražiteljima ovog misterioznog događaja koji već mjesec i pol privlači pažnju cijele regije.  Telefon, koji je otključan u jednoj njemačkoj agenciji, a prošli tjedan dostavljen Federalnoj upravi policije, ne sadrži dokaze koji bi upućivali na to tko je ubojica 19-godišnje Mostarke. Kako je potvrđeno za Klix.ba, opsežna analiza poruka preko niz besplatnih servisa za komuniciranje nije donijela velik napredak u istrazi.
 

Što je pronađeno u mobitelu: Viber poruke i pozivi otkrivaju Laninog ubojicu!?

Stručnjaci iz Federalne uprave policije užurbano izvlače podatke iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, saznaje Avaz. Podsjetimo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva ZHŽ.

Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubojstva

IT stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. rujna. U narednih skoro mjesec i pol potraga za počiniteljem ubojstva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Pretplati se na RSS - Lana Bijedić