Međugorje

Žena Siniše Mihajlovića u Međugorju se molila za njegovo ozdravljenje

Arianna Mihajlović, supruga Siniše Mihajlovića, boravi ovih dana u Međugorju. Supruga trenera Bologne u Međugorje se došla pomoliti za zdravlje svoga supruga koji vodi  borbu s leukemijom. -Arianna se došla pomoliti za Sinišino zdravlje. Išla je na Brdo ukazanja i Križevac dvije međugorske molitvene oaze, moliti se da Siniša pobjedi u svojoj borbi s bolešću, kazali su za Hercegovina.info Ariannini prijatelji koji su je ugostili u Međugorju. 
 

Predsjednik Papinskog vijeća: Sveta stolica s pozornošću prati Međugorje

Predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, nadbiskup Rino Fisichella izjavio je u četvrtak kako Sveta Stolica pozorno prati zbivanja u Međugorju te da ovo poznato hodočasničko mjesto sadrži brojne elemente nove evangelizacije među kojima su najvažnije molitva i klanjanje. 

Livnjak hodao 1200 km od Züricha do Međugorja: "Gospa je bila uz mene"

Livnjak Dražen Vukadin završio je svoje dvadesetosmodnevno hodočasničko pješačenje iz Züricha u Međugorje. Za ovako hrabar i zadivljujuć pothvat, prijeđenu dionicu kroz pet država ostvario je u jako dobrom vremenu. U Međugorje je stigao 19.7. 2019 u večernjim satima a ruta kojom je pješačio protegla se kroz mnoge gradove: Zürich-Davos-Meran-Trento-Padova-Trst-Rijeka-Karlobag-Starigrad-Šibenik-Trogir-Dugopolje-Imotski i napokon - Međugorje.

Nova era Međugorja: Na Mladi Fest dolaze dvojica kardinala, tri biskupa, četiri nadbiskupa

Ono što u posljednjih godinu dana nazivamo “novom erom Međugorja” svoju je jasnu sliku s one najviše crkvene razine dobilo upravo ovih dana u najavi programa za ovogodišnji Mladifest, koji će se od 1. do 6. kolovoza održati u Međugorju pod geslom “Idi za mnom”.

Zlatne mise fra Ivana Dugandžića, fra Tomislava Pervana i fra Ante Kutleše

Tri franjevca koja su na službi u župi u Međugorju, fra Ivan Dugandžić, fra Tomislav Pervan i fra Ante Kutleša, proslavit će svoju zlatnu misu (50 godina od prve mise) u srijedu, 24. 7. 2019. u župnoj crkvi, piše medjugorje-info.com. Svetu misu u 19 sati predvodit će apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto. Nakon svete mise slavlje će se nastaviti u Dvorani Ivana Pavla II. prigodnim programom i domjenkom.  

Fra Ivan Dugandžić (Krehin Gradac, 1943.)

Fra Marinko Šakota: Došli smo vidjeti koliko zaostajemo za Isusom

Ovaj tjedan u Međugorju se održava 24. međunarodna duhovna obnova za svećenike, koja završava u subotu (13. srpnja) misom u 11 sati. Prije toga sudionici će iznijeti svoja iskustva i svjedočanstva, a posljednji dan ove duhovne obnove, više od 350 svećenika, pristiglih u Međugorje iz 32 zemlje, počet će molitvom na grobu fra Slavka Barbarića.

Hoće li Crkva znati zahvaliti Međugorju

Ovogodišnjom obljetnicom međugorskih ukazanja započela je velika proslava međugorskog fenomena, koja svoj vrhunac nije dosegnula ovih dana kada se obilježavaju prvi dani ukazanja, nego će se produžiti sve do Mladifesta na početku kolovoza, kada će u Međugorje osim 50-ak tisuća mladih sa svih strana svijeta, po prvi puta na oltar međugorske crkve sv. Jakova doći i deseci biskupa, nadbiskupa i kardinala.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta došli u Međugorje po Gospin zagovor i Božji blagoslov

Današnji dan kad se obilježava 38-a godišnjica Gospiinih ukazanja Međugorje će posjetiti više od 50 tisuća vjernika. U prilog tomu stoji i činjenica da je papa Franjo u svibnju ove godine  skinuo zabranu i blokadu sa organiziranja hodočašća u ovo hercegovačko mjesto pa slijedom toga mnoge župne zajednice su odlučile organizirano doći u Međugorje kako bi obilježili 38-u godišnjicu.

Mnoštvo hodočasnika u Hodnji mira uoči 38. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju

Na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 38. obljetnice Gospinih ukazanja, ispred franjevačkog samostana Svetog Ante na Humcu kod Ljubuškog, krenuo je molitveni hod tj. međunarodna Hodnja mira sve do međugorske župne crkve sv. Jakova.
Tijekom hodnje vjernici i mnogobrojni strani hodočasnici sa svojim zastavama, po običaju su molili krunicu, pjevali i zahvaljivali Gospi, a na čelu kolone svećenici se izmjenjivali u nošenju križa.

Vozači oprezno: Očekuje se veći broj hodočasnika koji pješače u Međugorje

Povodom proslave obljetnice Gospinih ukazanja, danas i sutra oočekuje se pojačan promet, te brojni pješake hodočasnici na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju, javio je Auto moto savez BiH. Vozače mole za pojačan oprez i strpljivost u vožnji. Inače, očekuje se dolazak više desetaka tisuća hodočasnika u ovo mjesto pa su izdane određene preporuke, piše Medjugorje-info.com.

Pretplati se na RSS - Međugorje