Međugorje

Nakon tri mjeseca, stotine vjernika na misi u Međugorju

Prvi put nakon gotovo tri mjeseca, otkako je zbog epidemije koronavirusa bila privremeno zatvorena crkva, u Međugorju se u nedjelju na misi okupilo više stotina vjernika.

Pučka misa, koju je na svetkovinu Presvjetog Trojstva predvodio fra Zvonimir Pavičić, bila je i prigoda za zajednički blagoslov polja za cijelu međugorsku župu.

Na njoj je sudjelovalo više stotina vjernika koji su ispunili prostore iza vanjskog oltara crkve svetog Jakova u Međugorju, piše N1.

Bez potpuno otvorenih granica i dolaska Talijana, Međugorje je najveći gubitnik u BiH

Otvaranje granica prema Hrvatskoj u Međugorju, gdje je turizam zbog pandemije koronavirusa mjesecima mrtav, neće donijeti velike promjene, jer bez potpuno otvorenih granica i dolaska Talijana, ovaj hercegovački gradić je najveći gubitnik u Bosni i Hercegovini.

U Međugorju ponovno mise s vjernicima

Mise i molitveni program s vjernicima ponovno se služe u hodočasničkom mjestu Međugorju u kojemu je zaraza koronavirusa među redovnicima prvi put zatvorila i tamošnju crkvu sv. Jakova
Jutarnje mise s vjernicima i molitve održavaju se na vanjskome oltaru od subote, a postupno će se uz njih svakoga dana služiti euharistije u 11 i 18 sati te molitveni program, izvijestila je župa Međugorje.

Međugorje: Više od 3 milijuna vjernika svaki dan u online molitvi

'Međugorje je uronjeno u mir', tako ga je opisao apostolski vizitator, nadbiskup Henryk Hoser nakon pojave koronavirusa, no molitva se cijelo vrijeme nastavlja kao i na sam Uskrs putem interneta i radijskih valova u čemu je svakoga dana ujedinjeno više od 3 milijuna vjernika iz cijeloga svijeta

Molitvu krunice i vazmeno bdijenje predvodio je tamošnji župnik fra Marinko Šakota iz crkve svetoga Jakova u Međugorju, čija su vrata prvi put ostala zatvorena za vjernike zbog epidemije covida-19 koja je pogodila i ovo mjesto.

Međugorska vidjelica o koronavirusu: Držimo se krunice, krunica je pobijedila u tisućama navrata

Kao što je uobičajeno već duži niz godina, nakon susreta s Gospom i poruke koju Gospa daje za svijet svakog 25. u mjesecu, Marija Pavlović u razgovoru za Radio Mariu, prokomentira je netom izgovorenu Gospinu poruku.  Iz zadnjeg razgovora medjugorje-info.com izdvaja neka od njezinih razmišljanja u kojima se osvrnula i na Coronavirus. "Uvjerenja sam da ova situacija neće dugo trajati, ali za nas to može biti početak novog života..." "Kad sam čula za ovaj Coronavirus, pitala sam se:

Približava se 40-godišnjica ukazanja u Međugorju, 40 broj je značajan ... svećenik iz Italije prorokuje o tajnama

Svećenik Livio Fanzaga, direktor talijanske Radio Marije upozorava na ono što će se dogoditi nakon 40. obljetnice ukazanja u Međugorju.  

“Ostalo nam je manje od dvije godine”, rekao je otac Livio Fanzaga koji nikada do sada nije bio ovako zabrinut. Vratio se rečenici iz ukazanja Gospe od 2. rujna gdje je Gospa rekla: ‘Kao majka vam govorim da je krajnje vrijeme da kleknete pred mojim Sinom, da ga priznate svojim Bogom, središtem svoga života.'”

Prvih 7 dana Gospinih ukazanja u Međugorju autentično: “Nema demonskog podrijetla”

Detalje završnog izvješća istražnog povjerenstva međunarodnog vatikanskog povjerenstva za Međugorje, koje je osnovao Benedikt XVI., a kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini, donose talijanski mediji otkrivši kako bi službeno izvješće moglo izgledati, a koje se ima tek obznaniti, objavio je Medjugorje-info.com. Mrežna talijanska stranica TGCOM 24 izvijestila je da je prvih sedam Gospinih ukazanja, koja su se odvijala od 24. lipnja do 3. srpnja 1981. godine u Međugorju, autentično.

Žena Siniše Mihajlovića u Međugorju se molila za njegovo ozdravljenje

Arianna Mihajlović, supruga Siniše Mihajlovića, boravi ovih dana u Međugorju. Supruga trenera Bologne u Međugorje se došla pomoliti za zdravlje svoga supruga koji vodi  borbu s leukemijom. -Arianna se došla pomoliti za Sinišino zdravlje. Išla je na Brdo ukazanja i Križevac dvije međugorske molitvene oaze, moliti se da Siniša pobjedi u svojoj borbi s bolešću, kazali su za Hercegovina.info Ariannini prijatelji koji su je ugostili u Međugorju. 
 

Predsjednik Papinskog vijeća: Sveta stolica s pozornošću prati Međugorje

Predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, nadbiskup Rino Fisichella izjavio je u četvrtak kako Sveta Stolica pozorno prati zbivanja u Međugorju te da ovo poznato hodočasničko mjesto sadrži brojne elemente nove evangelizacije među kojima su najvažnije molitva i klanjanje. 

Pretplati se na RSS - Međugorje