Milorad Dodik

Dodik: Za BiH nema rješenja, sve više ljudi u europskim strukturama podržava samostalnost RS-a

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, istakao je da se "iz Sarajeva nastavlja satanizacija Srba" i da su stalno usmjereni ka tome da Republici Srpskoj smanje ingerencije, da se odmaknu od Ustava BiH, od Dejtonskog sporazuma i da za to okrive Srbe.

- Oni smatraju da smo mi agresori. Kako je moguće da netkoko je, kao ja, rođen u Laktašima, a da budem agresor na tu BiH? To su stereotipi koji traju i oni neće nestati, izjavio je Dodik.

Dodik jasno poručio Escobaru da neće tolerirati nikakve prijetnje, više ne prolazi sila međunarodne zajednice koja je bila na strani muslimana

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirao je za sutra najavljeni njegov susret sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Gabrielom Escobarom.

Dodik pere sve po redu: Ustavni sud je kriminalna organizacija a nas neće zaustaviti ni EU ni Amerika a ni Engleska

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima pojedinih zemalja EU u Lukavici.

Iako su na sastanak bili pozvani predstavnici 28 veleposlanstva, došlo ih je tek 11,  Dodik, pak, tvrdi da ih je bilo 14 ili 15 te da je važno da je imao priliku da "značajnim zemljama" EU priopći svoje stavove.

Dodik: Predsjedništvo BiH više ne postoji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da Predsjedništvo BiH više i ne postoji, a da su tome najviše doprinijeli predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog savjeta Charles Michel "koji razbijaju BiH svojim direktnim aktima". “Ako hoće s nama razgovarati da ostanemo u BiH, onda će morati uvažavati naše interese. Naš interes je jasan, mi nemamo nijedan tajni interes.

Dodik pisao vodstvu EU: Sudjelovanje Komšića na summitu je kršenje Ustava BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pisma predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Europskog savjeta Charles Michelu, premijeru Slovenije Janezu Janši u kojem je, povodom Summita EU-Zapadni Balkan, koji će biti održan 6. listopada na Brdu kod Kranja, ukazao da BiH nije donijela odluku o sudjelovanju na ovom skupu, niti je imenovala izaslanstvo i definirala platformu.

Dodik sinoć ponovio: Povlačimo suglasnosti o Oružanim snagama BiH i VSTV-u, moguće formiranje vojske RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da će biti povučene suglasnosti RS-a dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS). - Ovih dana popisujemo sve ono što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanja suglasnosti. Mi ćemo povući naše suglasnosti na sporazume o vojsci i VSTV-u - rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, javlja Srna.  

 

Dodik: Sve odluke na nivou BiH bit će odbačene, pripremamo naše zakonodavstvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je potrebno povući sve suglasnosti na odluke date ranije za nivo BiH i ukinuti njihovu primjenu, pa za par mjeseci izraditi sasvim novo zakonodavstvo Republike Srpske, a u drugoj fazi, ako to ne bude, ući u proglašenje neovisnosti Republike Srpske na miran način.

Dolazim na sastanak s Erdoganom u Predsjedništvo a na sjednice Predsjdništva dolazim samo da povučem vitalni nac. interes, BiH se definitivno raspada

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je danas pres konferenciju povodom posjete predsjednika Turske BiH Recepa Tayipa Erdogana našoj zemlji.

Dodik je rekao da je o ovom pitanju razgovarao sa predsjednicima stranaka iz Republike Srpske i da su donijeli odluku.

"Pojavit ću se na sastanku. Razlog je što ne želim ostaviti dva člana Predsjedništva Džaferovića i Komšića same s Erdoganom koji je veliki lider i da im ostavim priliku da samo oni iznose svoje stavove", kazao je Dodik.
 

Tužiteljstvo BiH pozvalo Dodika da objasni negiranje genocida u Srebrenici

Srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik potvrdio je u četvrtak da ga je Tužiteljstvo BiH pozvalo da objasni izjavu kojom je negirao genocid u Srebrenici, a nakon što je na snagu stupio zakon kojega je na odlasku donio bivši visoki predstavnik Valentin Inzko.
"Danas je iz Tužiteljstva došao poziv da me saslušaju u svezi s mojom pričom o navodnom negiranju genocida“, rekao je Dodik u izjavi novinarima tijekom posjete Mostaru.

Dodik: Muslimani stalno majoriziraju Hrvate, smeta im Srpska al ja sam uvjeren sam da će se BiH raspasti

Europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kome oni neće da shvate stanje u BiH, smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

On kaže da europske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, ali je  problemu tome što se Republika Srpska tome suprotstavila.
 

Pretplati se na RSS - Milorad Dodik