Mlinar

Pekarska industrija u Hrvatskoj unosan biznis

Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2018. su godini ostvarili dobit u iznosu 140,5 milijuna kuna, što je 60,3 posto više u odnosu na 2017., pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.

U proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, poslovalo je 929 poduzetnika, sa 16.089 zaposlenih, ili 2,2 posto više zaposlenih nego u 2017., navode iz Fine.

Stvorio, prodao i dobro zaradio: 'Mlinar'ima 2000 zaposlenih i 230 prodajnih mjesta, evo koliko je zaradio vlasnik od prodaje

Investicijski fond Mid Europa, vlasnik nekoliko kompanija u regiji, objavio je u utorak kako je preuzeo većinski udio u najvećem domaćem pekarskom lancu Mlinaru, koji je do sada kontrolirao osječki poduzetnik Mato Škojo

Mlinar ima novog većinskog vlasnika, Škojo ostao suvlasnik

Investicijski fond Mid Europa sa sjedištem u Londonu postao je većinski vlasnik društva Mlinar d.d., dok Mato Škojo, predsjednik Uprave i dosadašnji vlasnik Mlinara, ostaje suvlasnik kompanije.
"U investicijskom fondu Mid Europa pronašali smo ozbiljnog partnera za realizaciju planiranih projekata rasta kompanije i ekspanzije po cijelom svijetu. Siguran sam da je ovo veliki korak za budućnost Mlinara i da će sinergije koje donosi novi partner ubrzati razvoj našeg poslovnog sustava",  rekao je Mato Škojo.

Šire se po cijelom svijetu: Mlinar otvorio prvu prodavaonicu u Skandinaviji

Prva Mlinarova delikatesna pekarska prodavaonica u Finskoj otvorena je 16. ožujka 2019., u gradu Lahti na adresi Vapaudenkatu 13. A dan ranije otvorena je i šesta Mlinarova prodavaonica u Sarajevu, na adresi Koševo 21 (inače, u Bosni i Hercegovini ovo je deveta Mlinarova pekarska delikatesa).

 

Pretplati se na RSS - Mlinar