Poslodavci

Nije čudo što stalno pobjeđuju na izboru za top poslodavca: Visoke plaće, daju najizdašniju božićnicu

E, da je dobit posao u dm-a, mantra je to koju brojni hrvatski radnici i još više oni što traže posao ponavljajaju svakog prosinca kad čuju da ova njemačka tvrtka svojim radnicima umjesto simbolične božićnice, kakvu većina zaposlenih prima, daje cijelu 13. plaću. 

Ovo su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj, evo zbog čega radnici žele raditi za te tvrtke

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i u čemu se kriju razlozi njihove atraktivnosti, otkriva petnaesto po redu istraživanje* 'Poslodavac prvog izbora', koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika.

Proglašen najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini

Kompanija „dm drogerie markt“ proglašena je najpoželjnijim poslodavcem Bosne i Hercegovine u 2019. godini među top deset kompanija u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.

Priznanje je uručila Kompanija Kolektiv/Posao.ba na ceremoniji održanoj večeras u Sarajevu. Ostalih devet kompanija u ovoj kategoriji, kojima su također uručena priznanja, su: Hifa Petrol, Bh Telecom, UniCredit Bank BH, Coca Cola HBC Sarajevo, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.

Plaćeno bolovanje svega 15 dana, smanjiti doprinose, ukinuti brisanja sa zavoda...

Zastupnici Zastupničkog doma PS BiH idućega tjedna razmatrat će prijedloge tekstova 25 zakona, odnosno, zakona o izmjenama i dopunama zakona koje je pripremila Udruga poslodavaca FBiH, piše Večernji list BiH. Zakoni su pripremljeni, kako navode iz Udruge poslodavaca FBiH, nakon brojnih analiza te provedenih javnih rasprava među više od 20.000 poslodavca, članica Udruge.

Federacija želi iz džepa poslodavaca 35 milijuna KM mjesečno

U Udruženju poslodavaca FBiH istaknuli su kako bi usvajanje zakona o doprinosima i porezu na dohodak, umjesto rasterećenja realnog sektora, dovelo do novih opterećenja. 

''Radili smo izračun. To je mjesečno skoro 35 milijuna KM dodatnih opterećenja za gospodarstvo. Nadamo se da će zakoni pretrpjeti malo promjena u Parlamentu FBiH kroz amandmane'', rekao je za Dnevni avaz Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Izabran 'Najpoželjniji poslodavac u BiH' za 2018. godinu

Prema mišljenju bh javnosti, Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2018. godinu je kompanija dm drogerie markt, kojoj je ova prestižna titula dodijeljena treću godinu zaredom na svečanoj ceremoniji održanoj u petak, u hotelu Holiday u Sarajevu. Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja već 12 godina organizira opsežno istraživanje tijekom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Deichmann trgovina i dm-drogerie markt najbolji poslodavci u Hrvatskoj u 2017. godini

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac', u sklopu Liderove konferencije HR Generation menagement, dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata Istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je MojPosao proveo u 45 tvrtki.

Svrha istraživanja je dubinska analiza cijelog niza faktora koji utječu na zadovoljstvo zaposlenika i stupanj njihove angažiranosti u pojedinoj kompaniji.

Neki bh poslodavci smislili novi način prevare 'svojih' radnika

Poslodavci u BiH od radnika prilikom potpisivanja ugovora o radu očekuju da pristanu na sve njihove uvjete kojima nastoje zaštititi svoju kompaniju. No, u proteklom periodu zabilježeni su i slučajevi da poslodavci od radnika zahtijevaju da potpišu i nedozvoljene uvjete i klauzule. Ova informacija potvrđena je za Fokus.ba u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS.

Pretplati se na RSS - Poslodavci