Rusija

Putinova stranka proglasila trijumf, liberalima 1% glasova

Vladajuća ruska stranka, najuže povezana s predsjednikom Vladimirom Putinom, proglasila je pobjedu na parlamentarnim izborima održanim protekli vikend. Nakon 90 posto obrađenih glasova, Jedinstvena Rusija osvojila je 49 posto glasova, dok su komunisti dobili 20-postotnu podršku. Vladajuća je stranka priopćila da bi trebala zadržati dvotrećinsku većinu u Dumi, ali rezultati pokazuju da joj je podrška pala, a Komunističkoj partiji porasla.

Evo što kaže Putin ruskim poduzetnicima za koliko vremena će Rusija pobijediti koronavirus

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da zemlja može pobijediti koronavirus za manje od tri mjeseca ako brzo uvede oštre mjere, nakon što su vlasti već odlučile od petka ukinuti sve letove u i iz Rusije

Vlasti u Moskvi najavile su da će ovoga vikenda zatvoriti sve trgovine, osim prodavaonica hrane i ljekarni. Rusija u četvrtak bilježi najveći porast broja zaraženih u jednome danu i sada ih je ukupno 840.

Što je Rusija dobila od Svjetskog prvenstva i koliko joj se sve to isplatilo?

Svjetsko prvenstvo nesumnjivo je Rusiji donijelo barem kratkotrajnu pozitivnu promjenu imidža, no iskustvo pokazuje da će se ona teško pretvoriti u opipljiviju ekonomsku korist usprkos prognozama ruskih vlasti da će turnir rezultirati pozitivnim efektom od tridesetak milijardi dolara

Uhićen jedan od najbogatijih biznismena u Rusiji

Ruske su vlasti u subotu uhitile milijardera Zijavudina Magomedova pod optužbom da je pronevjerio više do 35 milijuna dolara optuživši u jednom od najvažnijih slučajeva kaznenog progona nekog ruskog tajkuna zadnjih godina.    Magomedov je zanijekao optužbe na predsudskom ročištu na kojem je sutkinja naredila njegovo pritvaranje do 30. svibnja. Jedan od najbogatijih ljudi Rusije, 49-godišnji Magomedov se bavi građevinarstvom i logistikom preko svoje Summa Grupe.

Rusima Hrvatska kao ‘most’ za dostavu plina u BiH?

Hrvatska je plinificirana na gotovo 95 posto svojeg teritorija, a ostatak zemlje od Splita do Dubrovnika će se plinificirati s realizacijom projekta Jadransko-jonskog plinovoda.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je, na neslužbenom druženju sa studentima iz cijelog svijeta u Sočiju, kazao da je s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović razgovarao i o namjeri Rusije da se uključi u izgradnju plinovoda u Hrvatskoj. Kako se radi o neslužbenoj izjavi, teško je procijeniti na što je ruski predsjednik točno mislio.

Pretplati se na RSS - Rusija