Volkswagen

Automobilski div većini isplatio odštetu do 6.257 eura zbog afere ‘dieselgate’

Njemački automobilski div Volkswagen objavio je u utorak da je u matičnoj zemlji pri kraju s isplaćivanjem odštete vlasnicima automobila u koje je ugradio uređaj za krivotvorenje podataka o emisiji štetnih plinova.

Do sada je isplaćeno više od 750 milijuna eura u oko 240 tisuća slučajeva, navodi njemačka kompanija.

Internetska platforma na kojoj vlasnici mogu podnijeti zahtjev za isplatom odštete bit će zatvorena 6. srpnja, nakon čega će podnositelji dokumente, poput odvjetničkih faktura, moći slati samo poštom.

Volkswagen pregovara o ponovnoj kupnji prezaduženog Europcara

Prema tim izvorima, Volkswagen je izrazio interes za potencijalnu kupnju Europcara i provedbu dubinske analize njezina poslovanja i financija. Rasprava o mogućoj transakciji je preliminarna, a trenutna faza daleko je od stvarnog postizanja ugovora, s obzirom na financijske poteškoće koje Europcar doživljava zbog pandemije, napominje Reuters.

Prema toj agenciji, trenutna tržišna kapitalizacija Europcara iznosi 390 milijuna eura dok je neto dug na kraju ožujka dosegao više od milijarde eura.

 

U Hrvatskoj uhićen bivši menadžer Volkswagena i Audija: Traže ga Amerikanci zbog dizel skandala

Njemački mediji javljaju da je u Hrvatskoj uhićen bivši menadžer Volkswagena i Audija Axel Eiser.

Akcija policije u Republici Hrvatskoj uslijedila je nakon naloga koji su uputile američke vlasti. Navodno se radi o 59-godišnjoj osobi, koja je, opet navodno, povezana s aferom namještanja emisije štetnih plinova na dizelskim vozilima iz 2015. godine.
 

Volkswagen za 2020. spremio 34 noviteta

Volkswagen je za 2020. godinu spremio čak 34 noviteta, a od toga će čak šest vozila biti samo na električni pogon. Predstojećeg ljeta u salone će stići električni ID.3, dok će odmah za njim uslijediti promocija električnog SUV-a, čiji je radni naziv ID.Cross, a očekuje se da će nositi oznaku ID.4 čim stigne u fazu serijske proizvodnje, a biće u prodaji u Europi, SAD i Kini, prenosi AutoBild. Ipak, čini se da brojni kupci s posebnim iščekivanjem žele da vide i kako će izgledati novi Golf GTE.

Konačno donešena odluka o mjestu gradnje nove tvornice VW-a vrijedne 1,3 milijarde dolara

Njemačka kompanija Volkswagen gradit će novu tvornicu u Turskoj ili je uopće neće graditi, piše Novac.hr. Konačna odluka o tome bit će donijeta u veljači, javljaju odlično obaviješteni njemački mediji. Tako u vodu padaju sve najave hrvatskog ministra gospodarstva Darka Horvata od prije mjesec dana kako će Hrvatska ući u bitku za izgradnju VW-a u našoj zemlji. Iako je riječ o privatnoj kompaniji, Horvat je čak najavljivao kako će o tome razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel prilikom njenog posjeta Zagrebu.

 

Pretplati se na RSS - Volkswagen