Željko Komšić

Komšić: Sretan sam što nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je građanima Sarajeva na dostojanstvenom iskazivanju nezadovoljstva povodom služenja mise u spomen, kako tvrdi,ustaških zločinaca.
“Sretan sam zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili. Pozvao sam na oprez, ali već sada je evidentno da su građani ovog grada, uslijed stalnih podmetanja, iskusni borci za svoju i slobodu svih građana", napisao je on na svom službenom Facebook profilu.
 

Komšić osudio najavu mise za ubijene u Bleiburgu koju je najavio kardinal Puljić u Sarajevu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za javnost osudio je najavu održavanja mise u katedrali Presvetog srca Isusova u Sarajevu, a koja bi se u organizaciji Crkve trebala održati u spomen na poginule  civile i vojnike  koji su stradali kao znak odmazde kpomunističkih vlasti ondašnje novonastale države..

Komšić i dalje koristi svaku priliku da prijeti Hrvatskoj

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da pokaže spremnost na kompromis i tako doprinese rješavanju otvorenih pitanja u odnosima između dvije zemlje, a istodobno je najavio kako će, ne bude li takve spremnosti, BiH posegnuti za "drugim mehanizmima", prenosi HRT.

Komšić nikad ne propušta priliku 'napasti' Hrvatsku, stigao žestok odgovor iz Ureda predsjednice Grabar Kitarović

Ured Predsjednice reagirao je na izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom ustvrdio da se "u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici".

S Pantovčaka poručuju kako svojom "protuhrvatskom retorikom" Komšić potvrđuje kako je "nelegitiman sugovornik" kad je riječ o međudržavnim odnosima, prenosi Dnevnik.hr.

Njemu mlaka hrvatska politika u BiH ne može ništa: Komšić o Herceg Bosni, Ljubiću, Mlinarevićki

"Projekt koji je proglašen, ne u BiH, nego u Haagu UZP-om vi zovete putokazom. Gdje vam je pamet, ljudi?'', komentirao je za N1 član Predsjedništva Željko Komšić obilježavanje 26. obljetnice osnivanja Hrvatske Republike Herceg Bosne i izjavu predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Bože Ljubića koji je izjavio da je Herceg-Bosna "putokaz u kojem smjeru bi trebalo tražiti rješenje za ustavnu i institucionalnu krizu u BiH". 

Komšić se obratio javnosti te iznio pogubne stavove za BiH, u suradnji sa EU ukinit će konstitutivnost naroda

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić obratio se priopćenjem za javnost u kojem najavljuje da će se u budućim razgovorima sa službenicima EU i predstavnicima EU u BiH u vezi sa provođenjem presuda Suda u Strazburu zalagati za odbacivanje principa konstitutivnosti naroda odnosno isključivo za građanski princip.

Komšić i dalje agresivno na Hrvatsku: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaramo

Nakon reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je kazao da mu je žao zbog "pretjeranih" reakcija političara iz BiH u vezi sa slučajem posjete predsjednice Hrvatske Izraelu, stigao je odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Komšić je za Klix.ba kazao da Hrvatska odmah mora povući sve pripadnike MUP-a RH koji, prema saznanjima bh. službi, ulaze na teritoriju Bosne i Hercegovine maltretirajući migrante.

Pretplati se na RSS - Željko Komšić