Željko Komšić

Komšić nikad ne propušta priliku 'napasti' Hrvatsku, stigao žestok odgovor iz Ureda predsjednice Grabar Kitarović

Ured Predsjednice reagirao je na izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom ustvrdio da se "u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici".

S Pantovčaka poručuju kako svojom "protuhrvatskom retorikom" Komšić potvrđuje kako je "nelegitiman sugovornik" kad je riječ o međudržavnim odnosima, prenosi Dnevnik.hr.

Njemu mlaka hrvatska politika u BiH ne može ništa: Komšić o Herceg Bosni, Ljubiću, Mlinarevićki

"Projekt koji je proglašen, ne u BiH, nego u Haagu UZP-om vi zovete putokazom. Gdje vam je pamet, ljudi?'', komentirao je za N1 član Predsjedništva Željko Komšić obilježavanje 26. obljetnice osnivanja Hrvatske Republike Herceg Bosne i izjavu predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Bože Ljubića koji je izjavio da je Herceg-Bosna "putokaz u kojem smjeru bi trebalo tražiti rješenje za ustavnu i institucionalnu krizu u BiH". 

Komšić se obratio javnosti te iznio pogubne stavove za BiH, u suradnji sa EU ukinit će konstitutivnost naroda

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić obratio se priopćenjem za javnost u kojem najavljuje da će se u budućim razgovorima sa službenicima EU i predstavnicima EU u BiH u vezi sa provođenjem presuda Suda u Strazburu zalagati za odbacivanje principa konstitutivnosti naroda odnosno isključivo za građanski princip.

Komšić i dalje agresivno na Hrvatsku: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaramo

Nakon reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je kazao da mu je žao zbog "pretjeranih" reakcija političara iz BiH u vezi sa slučajem posjete predsjednice Hrvatske Izraelu, stigao je odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Komšić je za Klix.ba kazao da Hrvatska odmah mora povući sve pripadnike MUP-a RH koji, prema saznanjima bh. službi, ulaze na teritoriju Bosne i Hercegovine maltretirajući migrante.

Izborni zakon je opasnost a proširenja EU neće biti ma što god mi uradili

"U ovom trenutku Izborni zakon je opasnost pa čak i ti planovi koji se iznose polujavno gdje se sugerira da BiH treba biti konfederacija, a po meni je to plan podjele Bosne", kazao je Komšić, a prenosi N1. Na pitanje o mišljenju Europske komisije koje bi trebala BiH dobiti u lipnju, Komšić je kazao da je prilikom posjete jednog europskog dužnosnika da “neće biti proširenja ma šta god mi uradili”. Komšić je govorio i o odnosu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. 

Na prijedlog Željka Komšića nova veleposlanica BiH u Češkoj biti će književnica Martina Mlinarević

Književnica Martina Mlinarević predložena je za veleposlanicu BiH u Republici Češkoj, a njeno službeno imenovanje se očekuje na narednoj sjednici Predsjedništva BiH.
Kako saznaje Klix.ba prijedlog za imenovanje Mlinarević za veleposlanicu u Pragu, a koja inače dolazi iz reda Ostalih, uputio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Veleposlanik BiH pisao glavnom tajniku UN-a: Komšić je kao čin odmazde smijenio svih 11 Hrvata

Odlazeći veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Narodima Ivica Dronjić ocijenio je u oproštajnom pismu glavnom tajniku Antoniu Guterresu kako je smijenjen kao rezultat odmazde člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prema diplomatima Hrvatima.  U pismu koje je danas objavio portal Klix, višegodišnji diplomat Dronjić izrazio je žaljenje zbog okončanja mandata navodeći razloge za smjenu.

Pretplati se na RSS - Željko Komšić