Željko Komšić

Komšić još jednom pokazao netrpeljivost prema Hrvatskoj, optužio ih u Americi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se u Washingtonu s visokim funkcionerima Sjedinjenih Američkih Država, a tom prilikom komentirao je i odnos Hrvatske kao članice Europske unije prema migrantima, kojih je najviše na području BiH.

Komšić i dalje koristi svaku priliku da prijeti Hrvatskoj

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da pokaže spremnost na kompromis i tako doprinese rješavanju otvorenih pitanja u odnosima između dvije zemlje, a istodobno je najavio kako će, ne bude li takve spremnosti, BiH posegnuti za "drugim mehanizmima", prenosi HRT.

Komšić nikad ne propušta priliku 'napasti' Hrvatsku, stigao žestok odgovor iz Ureda predsjednice Grabar Kitarović

Ured Predsjednice reagirao je na izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom ustvrdio da se "u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici".

S Pantovčaka poručuju kako svojom "protuhrvatskom retorikom" Komšić potvrđuje kako je "nelegitiman sugovornik" kad je riječ o međudržavnim odnosima, prenosi Dnevnik.hr.

Njemu mlaka hrvatska politika u BiH ne može ništa: Komšić o Herceg Bosni, Ljubiću, Mlinarevićki

"Projekt koji je proglašen, ne u BiH, nego u Haagu UZP-om vi zovete putokazom. Gdje vam je pamet, ljudi?'', komentirao je za N1 član Predsjedništva Željko Komšić obilježavanje 26. obljetnice osnivanja Hrvatske Republike Herceg Bosne i izjavu predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Bože Ljubića koji je izjavio da je Herceg-Bosna "putokaz u kojem smjeru bi trebalo tražiti rješenje za ustavnu i institucionalnu krizu u BiH". 

Komšić se obratio javnosti te iznio pogubne stavove za BiH, u suradnji sa EU ukinit će konstitutivnost naroda

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić obratio se priopćenjem za javnost u kojem najavljuje da će se u budućim razgovorima sa službenicima EU i predstavnicima EU u BiH u vezi sa provođenjem presuda Suda u Strazburu zalagati za odbacivanje principa konstitutivnosti naroda odnosno isključivo za građanski princip.

Komšić i dalje agresivno na Hrvatsku: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaramo

Nakon reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je kazao da mu je žao zbog "pretjeranih" reakcija političara iz BiH u vezi sa slučajem posjete predsjednice Hrvatske Izraelu, stigao je odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Komšić je za Klix.ba kazao da Hrvatska odmah mora povući sve pripadnike MUP-a RH koji, prema saznanjima bh. službi, ulaze na teritoriju Bosne i Hercegovine maltretirajući migrante.

Izborni zakon je opasnost a proširenja EU neće biti ma što god mi uradili

"U ovom trenutku Izborni zakon je opasnost pa čak i ti planovi koji se iznose polujavno gdje se sugerira da BiH treba biti konfederacija, a po meni je to plan podjele Bosne", kazao je Komšić, a prenosi N1. Na pitanje o mišljenju Europske komisije koje bi trebala BiH dobiti u lipnju, Komšić je kazao da je prilikom posjete jednog europskog dužnosnika da “neće biti proširenja ma šta god mi uradili”. Komšić je govorio i o odnosu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. 

Pretplati se na RSS - Željko Komšić