Agrokor

U Agrokoru kaznu od 53 milijuna eura smatraju neutemeljenom, za sve krive Todorića

Slovenska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kaznila je Agrokor s 53 milijuna eura, objavio je slovenski portal Dnevnik. Naime, pri preuzimanju punionice vode Costello nije prijavljen postupak koncentracije.

Punionicu je preuzelo društvo iz Dubaija Ardeja Global koje je posredno u vlasništvu propalog Agrokora.

Iz vanredne uprave Agrokora d.d. nepravomoćnu odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije, donešenu 24. rujna 2019. godine smatraju neutemeljenom.
 

Podignute optužnice protiv Ivice Todorića i još troje ljudi

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića i još tri osobe, tereteći ga da je plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki svoj bivši koncern Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura.

Optužnicom su, neslužbeno se doznaje, uz Todorića obuhvaćeni Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka.

Agrokorove tvrtke u Bosni i Hercegovini prenesene na Fortenova grupu

Nakon što je obavljen u Hrvatskoj, proces prenosa vlasništva sa Agrokora na Fortenova grupu događa se i u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba. 

Fortenova grupa d.d. Zagreb upisana je kao vlasnik u kompanijama Konzum d.o.o. Sarajevo, Ledo d.o.o. Čitluk, ali i u drugim kompanijama, poput dioničkih društava u kojima hrvatski holding ima većinsko vlasništvo INIT d.d. Sarajevo i TP DC Sarajevo d.d. Sarajevo. 

Evo koliku je dobit u prva dva mjeseca ove godine zabilježio Agrokor

Prihodi Agrokor grupe u prva dva mjeseca ove godine iznosili su 3,1 milijardu kuna, a operativna je dobit iznosila 71 milijun kuna, objavila je u petak izvanredna uprava u najnovijem mjesečnom izvješću.

Podaci iz izvješća odnose se na poslovanje 16 kompanija u tri poslovna segmenta Agrokora - maloprodaje i veleprodaje, prehrane i poljoprivrede, a u izvješću se ističe kako sva tri segmenta bilježe rast prihoda i EBITDA u odnosu na plan.

​Što gašenje Agrokora znači za BiH?

Gašenje Agrokora i prijenos Agrokorovih poduzeća u Fortenovu grupu za firme iz BiH neće donijeti ništa negativno u narednom periodu, tvrde iz nove uprave ovog koncerna. Uvjeravaju da će radna mjesta biti sačuvana, ali i da će se ulagati u razvoj, izvještava N1 televizija.

Iz Ekonomskog instituta Sarajevo-upozoravaju-proces u Fortenova grupi, ali i svim drugim poduzećima u BiH treba institucionalno pratiti kako se ne bi ponovio neki novi Agrokor. Apeliraju na Konkurencijsko vijeće da odgovorno radi svoj posao.

Agrokor od danas posluje kao Fortenova grupa, evo što to točno znači

Po odobrenju Trgovačkog suda u Zagrebu, 1. travnja 2019. obavit će se prijenos gospodarske cjeline pod Izvanrednom upravom Agrokora na Fortenova grupu, čime nova kompanija započinje s radom

Danas, 1. travnja, u sjedištu Agrokor grupe bit će otkrivena nova obilježja, te s radom počinje Fortenova grupa.

Fortenova grupa je novo ime krovne kompanije mijenja ime Agrokor d.d. i s operativnim radom počinje upravo danas, donosi N1.

Sarajevski kiseljak, Sensation, Jana, Jamnica... Agrokor dominira tržištem flaširane vode u BiH

Agrokove tvrtke Sarajevski kiseljak i Jamnica dominiraju tržištem flaširanih voda na tržištu Bosne i Hercegovine, Coca-Cola je vodeća u gaziranim pićima, dok Nectar drži lidersku poziciju u prodaji sokova, pokazue istraživanje analitičke kuće Euromonitor, izvještava Indikator.ba. 

Agrokor je nastavio dominirati flaširanom vodom 2018. godine zahvaljujući ponudi marki Sarajevski kiseljak, Sensation, Jana i Jamnica. 

Potvrđene glasine: Ruski bankar bit će na čelu novog Agrokora

Maksim Poletajev bit će krajem ovog mjeseca službeno imenovan za šefa odbora direktora Fortenova grupe. Poletajev je aktualni savjetnik prvog čovjeka Sberbanka Hermana Grefa zadužen za Agrokor. Prije toga bio je potpredsjednik Uprave Sberbanka

Odluku o tko će biti glavni čovjek Fortenove donijeli su na sastanku u Londonu vlasnici koncerna, piše Večernji list.

Todorićev Agrokor zauvijek se briše a koncern pod novim imenom starta prvim danom travnja

U četvrtak je u sjedištu Agrokora u Zagrebu održana konferencija za medije o početku implementacije nagodbe vjerovnika. Novi Agrokor, pod nazivom Fortenova grupa, počinje poslovati od 1. travnja ove godine, kad to odobri Trgovački sud u Zagrebu. Početkom travnja održive kompanije prebacuju se u 'novi' Agrokor, dok će se neodrživa društva pripajati 'starom' Agrokoru

Pretplati se na RSS - Agrokor